Economia

economia

Es preveu una campanya de fruita de pinyol “correcta” tot i una caiguda de la producció

Afrucat i Acció Climàtica es mostren optimistes perquè no coincideix amb la Múrcia

Destaquen la diversitat de calibres i la bona qualitat

“Estimem amb optimisme una campanya correcte”, ha afirmat aquest dilluns el director general d’Afrucat, Manel Simon, al·legant que la collita de préssec i nectarina, que ha començat en algunes de les zones més primerenques tot i que el pic de feina arribarà al juliol i agost, no coincideix amb la de Múrcia, la fruita presenta varietat de calibres i una bona qualitat. Tot i això, la producció caurà lleugerament respecte l’any passat pels efectes de la falta d’aigua i la calor que encara arrosseguen els arbres, segons les previsions d’Afrucat i del departament d’Acció Climàtica. En concret, es colliran 384.840 tones, un 4% menys respecte les prop de 400.000 del 2023. La varietat més afectada per la sequera és el préssec pla, que cau un 11% al conjunt del país. Després de les gelades d’anteriors campanyes i de la sequera de l’any passat, enguany es torna a la “normalitat”, han assegurat. En aquesta línia, han apuntat que la floració ha estat la típica d’un any “normal”, així com també ho ha estat el quallat, que és el pas de flor a fruit. Tot i les bones previsions, Simon ha destacat la incertesa al voltant de les plagues, com ara la de la mosca de la fruita, que l’any passat van afectar els camps de manera irregular. Això va fer que hi haguessin tant productors que van tenir una collita “decent” com d’altres que “no la van salvar”.

Pel que fa a la cirera i pruna, es preveu una collita similar a la de l’any passat. En alguns municipis les varietats primerenques s’han vist afectades per les altes temperatures i per les pluges i això podria fer disminuir en un futur les previsions, que són de 8.717 tones en el cas de la cirera, un 1% més que al 2023, i de 5.315 tones pel que fa a la pruna, un 3% menys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia