Economia

El vot anticipat en la consulta sobre la independència arriba al 10 per cent a poblacions com Cardona i la Bisbal d'Empordà

L’obertura dels col·legis s’ha fet amb puntualitat i sense incidències remarcables en cadascun dels 80 municipis on es realitza la votació

La Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència ha fet la primera valoració de la jornada electoral del 28-F. L’obertura dels col·legis s’ha fet amb puntualitat i sense cap incidència remarcable en cadascun dels 80 municipis on es realitza la votació d’avui.

Respecte al vot anticipat, les dades facilitades per alguns municipis oscil·len entre el 2,69 % de Caldes de Montbui i el 3% d'un municipi gran com El Vendrell, al 10% de Cardona o la Bisbal d'Empordà.

David Vinyals, responsable d’informàtica de la Coordinadora Nacional, ha explicat que la prova pilot de vot electrònic que s’està fent avui a Vilassar de Mar, Caldes de Montbui i El Vendrell s’està desenvolupant correctament.

El president  de Caldes decideix, Josep Busquets, ha explicat la il·lusió que ha despertat el referèndum a la població atès que al matí s’han presentat més voluntaris per les meses electorals i pel dispositiu organitzatiu dels que s’havien inscrit prèviament.

Molins de Rei
. Els Tres Tombs
Normalitat absoluta en els set col·legis electorals de Molins de Rei. I ambient de festa grossa atès que la consulta coincideix amb la jornada de Els Tres Tombs. La notícia és l'elevat nombre de vilatans que ha apostat pel vot anticipat. En total, 1.100 persones, el 5'5 per cent de la ciutadania amb dret a dipositar la papereta en les urnes (20.000).

La jutgessa de pau de Molins de Rei, Pilar Raventós, ha estat una de les primeres persones que ha passat pel col·legi electoral per exercir el seu dret. Raventós ha fet una crida a la participació. "Estem farts que Madrid ens faci la punyeta. És un deure aconseguir la independència. Espero i confio que els meus nets vegin una Catalunya sobirana". Tanmateix, valora l'exercici que es fa amb la consulta i la gran quantitat de ciutadans i ciutadanes que s'han implicat en el projecte.

La Bisbal d'Empordà
La consulta que ha de posar sobre la taula si els catalans volen la independència del país tindrà, com a mínim, un 10% de participació a la Bisbal d'Empordà. D'un cens de gairebé 8.500 persones ja han votat de forma anticipada uns 800 veïns. Ho han fet en les urnes que durant quinze dies han obert durant dues hores diàries perquè els bisbalencs que no poden apropar-se aquest diumenge al teatre Mundial també puguin expressar la seva opinió.

A les 12 del migdia, enmig d'un ambient festiu, han passat unes 400 persones per les meses de la consulta independentista. "Hem esperat tota la vida per poder expressar què volem que sigui Catalunya", ha afirmat una de les votants més matineres, Teresa Celrà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Washington dona ultimàtum de nou mesos per vendre TikTok

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA
economia

El Govern va fer retirar 1.339 anuncis d’allotjaments turístics il·legals durant el 2023

barcelona
TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat