Economia

Els sindicats calculen en un 72% el seguiment de la vaga a les Balears

Un piquet intenta paralitzar les obres de l'hospital Son Espases de Palma

Els funcionaris, els autònoms i les pimes, entre els sectors que menys han seguit l'aturada

Com acostuma a passar, les valoracions són subjectives. Els sindicats parlen d'un seguiment del 72% a les Balears, mentre que les patronals redueixen les xifres. El Govern balear, per la seva banda, aporta les dades del funcionariat, que revelen una aturada mínima. En aquest sentit, segons l'últim comunicat difós, a dos quarts de tres del migdia, el percentatge de participació de treballadors en vaga és del 45% en els serveis de metro i tren, i d'un 42% en el transport regular per carretera. Pel que fa al personal dels centres públics educatius, el seguiment de la vaga és gairebé testimonial, ja que se situa en un 6,43 %. En els centres concertats, la xifra encara és més baixa: del 4%. Si ens fixem en el seguiment dels docents en funció de les illes, la distribució varia: a mallorca, el 4,75% dels docents de centres públics han seguit la vaga, i el 4% dels que treballen en centres concertats; mentre que a Menorca les xifres són del 8,8 % (escola pública) i 2% (centres privats), i a les Pitiüses, les xifres són del 12,39% i 2%, respectivament. El sindicat STEI, però, ha fixat el seguiment de la vaga en prop del 35%.

Pel que fa a la sanitat, en el torn del matí no s'han incorporat a la feina el 2,27% dels treballadors. El seguiment de la vaga del personal de les conselleries ha estat del 5,16 %.

D'altra banda, el Govern ha destacat que els serveis mínims pactats s'han complert. Igualment posen èmfasi en el desenvolupament “pacífic” de la jornada. Malgrat això, l'actuació de piquets ha causat més d'una incidència. En aquest sentit, cal destacar la irrupció dels piquets a les obres de l'hospital son Espases. També han actuat davant de les cotxeres de l'Empresa Municipal de Transports de Palma (EMT).

Pel que fa als funcionaris de Palma, només no han anat a treballar 124, del total dels 1.634 funcionaris, una dada que representa el 7,59%.

Per la seva banda, els sindicats UGT, CCOO i STEI-I a les Balears s'han mostrat “satisfets” amb els primers resultats de la jornada, si bé no han difós encara dades per sectors, tan sols el 72% de mitjana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

Acaba la vaga de correus a Tarragona sense acord entre treballadors i empresa

Tarragona
economia

La CNMV insinua una sincronia amb Competència perquè cap accionista del Sabadell vagi a l’OPA sense saber-ne les condicions

santander
estats units

Els EUA prohibeixen l’ús de l’antivirus rus Kaspersky per seguretat

barcelona

La Costa Brava preveu vorejar el 100% d’ocupació per Sant Joan

PLATJA D’ARO
ECONOMIA

El Maresme fomenta la col·laboració i la cogestió del sector turístic

MATARÓ

Agricultors gironins visiten finques a França per adaptar-se al canvi climàtic

girona
societat

Les hipoteques d’habitatge creixen un 28,9% a l’abril

barcelona

Claus per a un entorn familiar cibersegur

unió europea

Brussel·les expedienta l’Estat francès pel seu dèficit pressupostari

barcelona