Economia

La contra

Aturats en moviment

Un centenar de persones participen en la primera etapa de la Marxa Contra l'Atur, un recorregut per reivindicar la precarietat dels que no tenen feina

Diuen que qui espera desespera, i que no hi ha major frustració que veure's engolit pels problemes sense poder fer res per minimitzar-los. El col·lectiu d'aturats a Catalunya, dia rere dia, veu com el context econòmic no revifa quan, contràriament, les necessitats i el cost de la vida mantenen l'exigència. Per aquest motiu, i per reduir el risc d'exclusió, des d'ahir es porta a terme la II Marxa Contra l'Atur, la Precarietat i pels Drets Socials a Catalunya, que durant sis dies d'itinerància permetrà que aquells que no tenen feina, com a mínim, tinguin la sensació d'avançar. De manera física, moral i, en la mesura del possible, tangible en la conscienciació política i ciutadana.

“Són persones que no tenen un lloc de treball per relacionar-se. La marxa els permet sortir de l'armari i recuperar l'orgull de ser treballadors, ja que només són víctimes del sistema econòmic”, diu Diosdado Toledano, un dels portaveus de la iniciativa, que aglutina diverses entitats sindicals, polítiques, socials i veïnals. “La marxa no és el final de res, sinó el començament d'una acció de la qual esperem poder recollir els fruits”, afegeix, en el sentit que el trajecte –mig a peu i mig en transport públic– no està enfocat com un simple desfogament, sinó que també inclou reunions amb diversos alcaldes i altres responsables institucionals.

La primera etapa, de l'Hospitalet de Llobregat a Rubí, va incloure converses amb els responsables polítics d'aquestes dues localitats, així com de Cornellà i d'Abrera. Al marge d'expressar les seves reivindicacions, els portaveus de la marxa van plantejar als consistoris la possibilitat de presentar mocions amb mesures concretes.

“L'atur és una qüestió de tots, també dels que tenen feina”, considera Toledano. Entre el centenar de persones que en algun moment o altre hi van participar durant la primera etapa, també hi havia treballadors actius. “Sóc sensible al problema i tinc familiars aturats”, ho justifica Àngel Torreglosa, que ahir es va quedar a dormir al centre cívic de Ca n'Oriol, i divendres té previst reincorporar-se a la comitiva.

La marxa, com en la primera edició de l'any 1996, s'acabarà a la plaça Sant Jaume de Barcelona, on s'han tramitat recepcions tant a la Generalitat com a l'ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Maria Sabaté
Cap de Màrqueting i Comunicació de BIONTE

“Bionte neix per donar un plus amb innovació a la nutrició animal”

El pressupost de la Diputació creixerà un 10% el 2024
Tarragona

El pressupost de la Diputació creixerà un 10% el 2024

tarragona

Els premis Cambra 2023 guardona empreses de tres comarques gironines

SANT FELIU DE GUÍXOLS

Posen en valor la figura de l’economista

girona
CONFLICTE LABORAL

Protesta de treballadors de Comforsa

CAMPDEVÀNOL

Seat calcula produir a Martorell un 9% més de cotxes el 2024

barcelona
SOCIETAT

Castelló celebra 125 anys obrint l’únic obrador de xuixos del món

GIRONA
conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Calviño aconsegueix els suports per presidir el Banc Europeu d’Inversions

barcelona
economia

Principi d’acord entre el hub que ha de substituir Nissan i els sindicats per a 600 contractes a partir de l’1 de febrer

barcelona