Economia

L'empresa Inpanasa comença a exportar el mes vinent a Israel i a l'Àsia

L'empresa de brioixeria industrial d'Aiguaviva va tancar l'exercici del 2009 havent facturat 12,7 milions

Ha invertit 200.000 euros en nova maquinària

L'empresa Inpanasa, amb seu a Aiguaviva, començarà a exportar aquest novembre els seus productes –sobretot pa de pessic i magdalenes farcides de xocolata i melmelada– al mercat israelià. Un rabí ja ha visitat les instal·lacions i, tal com explica el gerent de l'empresa gironina, Francisco Montes, “ha beneït el procés de fabricació” i ha certificat que tot el procés es fa d'acord amb la tradició jueva (el que es coneix com a producte caixer).

L'empresa també vol potenciar altres mercats exteriors i arribar a l'Àsia i al nord d'Àfrica. Actualment, ja s'han fet algunes vendes a països com ara Algèria o la Xina, però la intenció de l'empresa és reforçar aquestes dues àrees geogràfiques. “A l'Àsia ja hi hem fet alguna entrada i esperem tancar noves operacions en els propers mesos”, va assegurar el gerent. Actualment la factoria ven els seus productes a una vintena de països, la majoria de la Unió Europea (com ara Itàlia, Alemanya, Anglaterra, Bulgària, Holanda, Portugal, Suïssa i Luxemburg).

L'any 2009 l'empresa de brioixeria industrial va tancar l'exercici amb 12,7 milions d'euros i preveu tancar aquest any amb 13 milions. Segons Montes, l'aposta per a l'exportació a Israel, l'Àsia i el nord d'Àfrica fa que l'any vinent es prevegi tancar “amb 2 o 3 milions d'euros més de facturació”.

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va visitar ahir l'empresa i va destacar el creixement que fa Inpanasa amb “productes ben posicionats en les grans superfícies” i que “exporta a una vintena de països i amb una entrada creixent cap a mercats nous i especialitzats”. “Avui en dia, dependre només del mercat estatal és una temeritat”, va dir Huguet.

Nova maquinària

Inpanasa ha invertit 200.000 euros per “millorar el procés d'empaquetat final”. D'aquesta inversió, la Generalitat n'ha finançat el 20%. “La nova maquinària ens permetrà que, dins de cada paquet, els productes estiguin envasats de manera unitària; d'aquesta manera, donarem un plus més al consumidor final”, va assegurar Montes.

L'empresa Inpanasa compta amb una plantilla d'un centenar de treballadors, una setantena dels quals es troben a la fàbrica d'Aiguaviva. La factoria on hi ha el forn industrial ocupa una nau de 6.000 metres quadrats, i a més també té dos locals comercials a Barcelona i a Girona.

L'empresa va ser fundada el 1976 per dos socis. Té una capacitat total de 7.500 tones l'any. Un 60% de la producció són pans de pessic i un 40%, magdalenes.

LA FRASE

Un rabí ja ha visitat les instal·lacions d'Aiguaviva i ha certificat que tot el procés de producció es fa d'acord amb la tradició jueva

LA FRASE

L'empresa ven els seus productes a una vintena de països, la majoria de la Unió Europea, entre els quals hi ha Itàlia i Alemanya

LA XIFRA

60%
de la producció
de l'empresa Inpanasa són pans de pessic.
El 40% restant són magdalenes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona