Economia

ECONOMIA

Bustos vol coordinar millor el potencial a l'entorn de la B-30

Proposa un “lobby” de municipis entre Castellbisbal i Granollers, més ampli que l'actual triangle de Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola

A més de la UAB, el sincrotró, la CIM o l'aeroport, recorda que la zona genera el 3% del PIB estatal

L'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha traslladat a diversos homòlegs dels dos Vallès la conveniència d'articular una mena de “lobby” per articular l'acció dels municipis, les empreses i els gestors d'equipaments tecnològics i universitats a l'entorn de la B-30 en una única direcció. Seria una mena d'ampliació o “complement” del triangle impulsat pels alcaldes de Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola en els últims anys, però abastaria des de Castellbisbal fins a Mollet i Granollers –incloent-hi, a més de Sabadell, municipis amb pes empresarial com Ripollet, Santa Perpètua, Barberà, Polinyà i Palau-solità–.

La proposta va ser un dels eixos centrals del tradicional discurs de final d'any de Bustos davant els mitjans de comunicació comarcals. L'alcalde va centrar el seu parlament en la creació de llocs de treball i la recuperació econòmica. Però va apostar per les sinergies com a única sortida davant la crisi: “Cadascú pel seu compte, no aconseguirem res”, va sentenciar. I va destacar els nombrosos equipaments vallesans –el sincrotró, la Universitat Autònoma, el Parc Tecnològic del Vallès, la central intermodal de mercaderies (CIM) de Mollet, l'aeroport i, fins i tot, el Circuit de Catalunya– que, a més de singularitat, fan que en tot l'àmbit s'hi generi més d'un 3% del PIB de tot l'Estat, amb més de 20 milions de metres quadrats industrials i empresarials repartits entre 40 polígons diferents.

Reclamar infraestructures

L'acció conjunta permetria fer pinya a l'hora de reclamar que s'accelerin infraestructures com ara el quart cinturó o la línia ferroviària orbital –prevista ara per al 2026– o l'impuls a la interpolar sud (C-35) entre la Universitat Autònoma (UAB) i Santa Perpètua. “A més, si l'alcalde de Sant Cugat deixa de ser-ho, potser estarà en algun lloc on encara ens podrà ajudar més”, va dir Bustos, sobre la possibilitat que Lluís Recoder sigui conseller del nou govern de CiU.

L'alcalde sabadellenc va prometre a Mas “lleialtat institucional”, però amb el mateix esperit crític que fins ara quan una proposta de la Generalitat no afavoria la ciutat. Bustos també va insistir que la reforma del finançament local –pendent de sengles lleis del Parlament i el Congrés– no es pot ajornar més enllà del 2011.

Formació aeronàutica

L'altra gran notícia avançada per Bustos són les negociacions amb la UAB perquè el campus de Sabadell sigui la seu del Clúster d'Innovació Tecnològica, un projecte d'abast europeu pel qual s'hi impartiran un grau de quatre anys en gestió aeronàutica i un màster d'un any amb la docència d'experts d'Aena, Iberia, Vueling, Spanair i Lufthansa, entre d'altres. Pel que fa a nous equipaments, al primer trimestre de l'any començaran les obres del centre d'empreses de Can Roqueta, Ikea i s'inaugurarà el centre d'atenció primària de Gràcia.

20
milions
de metres quadrats de sòl industrial i empresarial es concentren en 40 polígons dels dos Vallès.
Si municipis, empreses i institucions anem plegats, no hi ha cap competidor en condicions similars
Manuel Bustos
ALCALDE DE SABADELL


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona