Economia

Els agents enoturístics del Penedès reclamen més implicació del sector del vi

Només una dotzena de productors amb infraestructura al Penedès fan visites als cellers

Hi ha propietaris preocupats per l'escassa despesa dels visitants

Josep Maria Albet i Noya, cofundador i director tècnic del celler Albet i Noya i primer productor ecològic de l'Estat ara fa 32 anys, fa anys que aposta per l'enoturisme. Els seus arguments són clars: factura cada any 1,2 milions d'ampolles de vi i cava, del quals el 80% es venen fora de l'Estat, i la resta, a diferents punts de Catalunya i l'Estat espanyol.

Albet i Noya confessa que el seu principal punt de venda a l'Estat, percentualment, és la botiga que té al propi celler. Després de deu anys apostant per obrir les portes als turistes i organitzar passejos i tastos del seu producte, ha aconseguit que la botiga del celler arribi al 4,8% del total de vendes que té a l'Estat. La xifra, tot i ser petita, representa el seu principal client, del qual surt el benefici més gran, ja que vendre al celler permet que el cost de facturació es quedi a casa.

En el darrer any, el nombre de turistes que ha visitat el seu celler ha augmentat un 20% i el de vendes, un 36%. Ara ja fan números per contractar una persona més per acompanyar els visitants.

Al Penedès, però, no tots els cellers que tenen la infraestructura necessària per fer enoturisme aposten per fer-lo. Reclamen més implicació del sector perquè, si bé l'enoturisme és per alguns el nou filó d'activitat econòmica, que fa anys ja va aconsellar la Cambra de Comerç de Barcelona, n'hi ha que no hi veuen benefici.

Segons les dades del sector, dels 35 cellers que tenen tot el cicle productiu –vinyes pròpies, celler i embotellament– només 10 o 12 fan visites setmanals. En una jornada organitzada pel clúster vitivinícola del Penedès, Innovi, un responsable de Freixenet va afirmar que “l'enoturisme és un reforç a la imatge de la marca però no un negoci; els visitants compren poc”.

LA XIFRA

36
per cent
d'augment de vendes ha experimentat en només un any l'enoturisme al celler Albet i Noya.

LA FRASE

Dels 35 cellers que tenen capacitat per poder fer enoturisme al Penedès només hi apostem uns 10 o 12
Josep Maria Albet i Noya
Fundador i director tècnic de vins i caves Albet i Noya


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’impacte dels líders empresarials en la volatilitat de les accions

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
economia

Aprovada la rebaixa temporal de l’IVA del oli del 5% al 0% des de l’1 de juliol

madrid
Economia

La producció de pera caurà un 33% respecte el 2023

Lleida
Toni Bramon
President del Col·legi d’Arquitectura Tècnica de Girona (CATGI)

“La inestabilitat política ha fet disminuir la inversió pública”

Girona
TURISME

Bon pont per a l’hostaleria i inici oficiós de l’estiu

girona
ECONOMIA

Els hotels catalans superen els dos milions de persones allotjades al maig

Barcelona
unió europea

Brussel·les acusa Apple d’incomplir la llei europea de competència amb l’App Store

barcelona
Carme Ponsa
Presidenta del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme

“El Maresme turístic ha de ser més conegut internacionalment”

Malgrat de Mar
TECNOLOGIA

Implanten robots autònoms a S’Agaró Hotel

GIRONA