Empreses

Pere Masachs

gerent de finques masachs

“El més important per consolidar-se és ser especialistes”

Vaig conèixer el Pere Masachcs en una xerrada que vaig donar al Leitat, el centre de R+D+I de Terrassa. Per una d'aquelles casualitats de la vida, en el mateix moment en què estàvem xerrant, el gerent de la meva empresa estava negociant amb el seu per un immoble a Girona. Però, tret d'aquesta situació anecdòtica i d'haver comprovat un cop més que el món és realment molt petit, el que em va sorprendre realment del Pere va ser quan em comentava que estava en el sector immobiliari i que aquest any havia crescut en facturació i gairebé triplicat en personal. Quan parlava de créixer en un sector en crisi i amb la realitat que tenim al nostre entorn, no sabia si m'havia ficat en la màquina del temps i havia retrocedit uns anys o si realment estava davant d'un cas digne d'estudi.

Em podries descriure una mica la teva empresa?

Masachs és una empresa familiar, amb seu a Terrassa i amb 40 anys d'història, especialitzada en assessorar, gestionar, vendre i llogar espais de negoci com ara naus, terrenys industrials i oficines. El seu àmbit d´actuació s´ha centrat fins fa poc al Vallès i al Bages, però des de fa un any ens hem expansionat geogràficament. Masachs és avui sinònim de confiança, ja que la trajectòria al llarg de tants anys fa que els nostres propis clients ens facin d'avaladors dins del món immobiliari. Entre els nostres clients hi ha des de multinacionals fins a pimes, passant per administracions públiques.

Explica'm, doncs, quins són els teus plans d'expansió.

Gràcies a l'aplicació l´últim any d'una nova estratègia de màrqueting per internet amb eines 2.0, Masachs ha crescut de manera exponencial i hem obert oficina a Madrid i, d'aquí a poc temps, també ho farem a València, Saragossa i el País Basc. A Madrid ens trobem molt ben situats, al famós passeig de la Castellana, en una zona d'alta activitat comercial, a deu minuts de l'aeroport de Barajas i a cinc del recinte firal Juan Carlos I. Volem també créixer en altres punts de l'Estat espanyol. A Catalunya, tenim oficina a Terrassa, Girona, Tarragona i, aviat, a Lleida.

Combinar el món immobiliari i les noves tecnologies, doncs, afavorirà que aquest 2011 continueu creixent?

Ara és un moment d'expansió d'àmbit nacional, però sempre d'una manera sòlida i enfocada al nostre posicionament diferencial, que és el d'assessorar, gestionar, vendre i llogar espais de negoci. El més important per a nosaltres és consolidar-nos i ser especialistes dins del nostre sector.

El teu pare, fundador de l'empresa, deu al·lucinar amb tu. Explica'm una mica la teva història personal.

El meu pare tenia un despatx com a agent de la propietat immobiliària, com a API vaja, però va tenir un problema de salut i al cap de 20 anys jo ja em vaig veure obligat a compaginar estudis i treball per ajudar-lo. Des de fa 15 anys estic al capdavant de l'empresa. Hem recorregut molt de camí, des del mercat local al comarcal, on érem fa un any, i ara ja a l'estatal.

Diuen que la necessitat ensenya més que la universitat. Em pregunto, però, com es pot créixer en èpoques de crisi en un sector com el vostre.

Analitzant bé el comportament del mercat, la seva evolució i sabent adaptar-se als canvis. Les noves tecnologies s'han establert amb força també en el nostre camp i nosaltres n´hem tret força profit. Ho podríem, doncs, resumir en quatre claus principals: posicionament especialista, alt coneixement, extensió virtual i, sobretot, persones, persones i persones. És a dir, comptar amb personal altament qualificat en la seva feina.

Ja ho deia el Bruce Lee. Allò de Be water my friend no era perquè et compris un cotxe, sinó perquè t'adaptis als temps. A part de ser flexible, suposo que també s'ha de ser optimista, oi?

Sí, perquè hi ha moltes oportunitats. El que hem de fer és posar les eines per trobar-les. Estan sortint fórmules relacionades amb les noves tecnologies, i també hem de saber aplicar-les als negocis de tota la vida. No és tan senzill com fer una extensió exacta des del món tradicional cap a l'electrònic, és clar, sinó saber jugar amb les especificitats del nou entorn i connectar-ho al món real.

És obvi que no és senzill. Si ho fos, ja estaria fet! Quins consells donaries a la gent que en aquests moments es troba una mica desanimada per la crisi?

Els recomanaria valentia i constància. Si tens un projecte ideat en profunditat, sempre arribaràs a triomfar. Si plantes les llavors, al final sempre acabes recollint-ne els fruits. En el nostre cas, per exemple, hem passat en tan sols un any de comptar amb una plantilla de 6 persones a una de 16, i en un sector prou complicat. La quantitat de naus que hem comercialitzat ha crescut el 30%. Pensa també que la nostra expansió s'ha traduït en un fort increment del nombre de trucades que hem rebut, que ha estat del 40%, i que ha propiciat un creixement de la facturació del 25%. Pel que fa a naus industrials comercialitzades, també hem crescut el 30% en només un any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona