Economia

Nueva Rumasa presenta un concurs voluntari de creditors per a Cacaolat

Ja són quatre les empreses de la família Ruiz Mateos en aquesta situació

Els treballadors de l'empresa de batuts catalana es mobilitzen per evitar acomiadaments

Nueva Rumasa ha sol·licitat el concurs voluntari de creditors de la la firma de batuts Cacaolat i de la làctica Clesa, de manera que ja són quatre les empreses de la família Ruiz-Mateos que suspenen pagaments, juntament amb Dhul i Carnes i Conservas Españolas (Carcesa).

El deute total d'aquestes quatre empreses s'enfilava l'any 2009 a 577,8 milions d'euros, segons els últims comptes dipositats al Registre Mercantil.

Un centenar de treballadors de l'empresa de batuts catalana s'ha concentrat a les portes que la seu té a Barcelona, després de conèixer que Nueva Rumasa ha sol·licitat el concurs voluntari de creditors per a la firma. Denuncien retards en el cobrament de la nòmina, temen perdre el seu lloc de treball pel que consideren una mala gestió de la família Ruiz-Mateos i demanen que Cacaolat es desvinculi definitivament de la família.

El secretari general de la secció agroalimentària de CCOO, Miguel Ángel Domínguez, ha declarat que “malgrat ser una mala notícia” és una situació que estaven buscant després de la “situació viscuda aquests mesos”. “El concurs no és bo per a ningú perquè significa que l'empresa té problemes, però almenys ara hi ha la garantia que serà un organisme judicial el que vetllarà pels interessos generals”, ha afegit.

Cacaolat té uns 400 treballadors a Catalunya entre la central de distribució de Parets del Vallès (Vallès Oriental) i la planta de fabricació al Poblenou de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.