Economia

Els treballadors de Cacaolat continuen amb les mobilitzacions

Esperen que el jutge autoritzi el concurs de creditors i desvinculi la companyia de Nueva Rumasa

Dissabte la plantilla repartirà batuts i dolços per donar a conèixer la situació de l'empresa

Els treballadors que Cacaolat té a les factories de Parets del Vallès i al barri del Poblenou de Barcelona s'han tornat a concentrar aquest migdia davant el seus centres de treball per denunciar la precària situació de l'empresa a causa del que consideren una mala gestió de la família Ruíz-Mateos.

Estan a l'espera que el jutjat mercantil número 6 de Barcelona desvinculi definitivament la marca catalana de Nueva Rumasa, propietat dels Ruíz-Mateos, i autoritzi el concurs de creditors per tal de facilitar que nous inversors salvin l'empresa i que aquesta es quedi a Catalunya.

De cara a dissabte, tota la plantilla ha convocat una manifestació a la plaça Sant Jaume de la capital catalana i repartiran batuts i dolços de la popular marca. L'objectiu de la protesta, que concentrarà bona part dels 400 treballadors de Cacaolat, és conscienciar la ciutadania de la necessitat que es quedi a Catalunya i que fins l'arribada de Nueva Rumasa era solvent.

“La situació de Cacaolat no té res a veure amb la resta d'empreses del grup Clesa o amb d'altres que han presentat expedients de regulació d'ocupació”, ha assegurat David Papiol, responsable del sector agroalimentari de la UGT.

Aquest sindicat, juntament amb el comitè d'empresa, té la intenció de personar-se al concurs per garantir que el futur comprador asseguri la viabilitat de tots els llocs de treball i de l'empresa.

Amb Cacaolat, ja són quatre les companyies de Nueva Rumasa que estan en concurs de creditors, juntament amb Clesa, Dhul i Carcesa.

Cacaolat és una marca coneguda popularment i la seva història es remunta a l'any 1933. La companyia va ser comprada per Centrales Lecheras Españolas SA (Clesa) l'any 1971 i aquets grup posteriorment va ser adquirit per Dhul Alimentació, divisió d'alimentació del Grup Nova Rumasa en penosa situació financera i de gestió. A banda dels 400 treballadors de Parets i Barcelona, n'hi ha 103 més ubicats en una altra fàbrica a Saragossa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.