Economia

El preconcurs frena la producció de Cacaolat

La desconfiança dels proveïdors en els Ruiz-Mateos ha fet caure la fabricació

Les fàbriques de Cacaolat estan produint a mig gas i la marca està servint menys producte als seus clients en les últimes setmanes. El motiu, la falta de la matèria primera: la llet. La situació preconcursal en què es troba l'empresa –fa una setmana Nueva Rumasa va demanar el concurs de Cacaolat, però el jutge encara no l'ha admès– ha fet que els proveïdors desconfiïn de la situació de la marca i estiguin servint menys llet i “a preu d'or”, segons fonts sindicals. La bona acceptació del producte provoca que no donin l'abast en les comandes i l'empresa no tingui estoc. “Tal com es produeix, surt. I si en féssim més, també sortiria”, segons les mateixes fonts.

Depenent dels dies, la producció de les fàbriques de Cacaolat oscil·la entre el 40% i el 70% de la seva capacitat. No ha estat un descens brusc, sinó gradual en les últimes setmanes, des que van aparèixer els primers rumors sobre els concursos a les empreses de Nueva Rumasa. No obstant això, sí que van notar una forta davallada quan Cacaolat va entrar en la situació preconcursal, fa uns quinze dies. Des d'aleshores, no és que els proveïdors es malfiïn de l'empresa, que saben que és rendible, sinó de la família Ruiz-Mateos, responsable, segons les fonts consultades, que se'ls deguin diners.

Els sindicats esperen que aquesta situació s'allargui al mínim possible i han sol·licitat al jutge que admeti el concurs com més aviat millor i, sobretot, aparti la família Ruiz-Mateos de la gestió de Cacaolat. Estan segurs que quan això passi, i es nomenin uns administradors concursals, els proveïdors tornaran a servir llet en les quantitats normals.

Els treballadors del fabricant de batuts estan mantenint reunions amb els grups parlamentaris, i amb el govern, perquè es busqui una sortida que suposi el manteniment de les fàbriques i de la plantilla, i Cacaolat es quedi a Catalunya. Són conscients que la marca no desapareixerà perquè té mercat i és rendible, però temen que algú compri Cacaolat per quedar-se només la marca i no se'n conservi l'estructura. Ahir mateix, els treballadors es van concentrar a la plaça de Sant Jaume, on van repartir batuts per fer arribar a la ciutadania les seves reivindicacions i reclamar la continuïtat de l'històric fabricant català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.