Economia

El celler Pago Diana obre una empresa de distribució a Seül

Està establert a Sant Jordi Desvalls, té una producció d'unes 150.000 ampolles i exporta el 80% del seu vi

Aquest any ha tret al mercat el seu primer vi blanc

El celler Pago Diana, situat a Sant Jordi Desvalls, té una producció d'unes 150.000 ampolles. El 80% del seu vi el destina a exportació i ven principalment als Estats Units, Europa i aquest any ha constituït una empresa pròpia de distribució amb seu a Seül, la Seroba Trading Company. El 20% restant el distribueix a Catalunya i a l'Estat “mitjançant els canals de comercialització habituals orientats a establiments de restauració de reconegut prestigi”. Però, segons el propietari del celler, Ricardo Ruiz: “Si hi ha més demanda al mercat local naturalment que els servirem”. “La via exportadora és obligada perquè el món del vi està aturat per culpa de la crisi i la sortida econòmica i financera a les empreses és la venda al mercat exterior”, va dir Ruiz.

L'empresa, que actualment té 9 treballadors, ha tret al mercat el seu primer vi blanc, el Ninfas, elaborat amb verdejo i gewürztraminer i ara està treballant en un vi dolç “que encara s'està acabant de treballar, i s'ha de decidir si tira endavant o no o queda com una edició especial”, va assegurar l'enòleg Rafel Coret. El celler Pago Diana disposa també de tres referències de vi negre, el Black Diana, el Clos Diana i el Tèria, i un vi rosat, el Dianel·lo. Tot el vi del celler s'elabora a partir de les vinyes plantades en terrenys al voltant de les instal·lacions del celler. Són uns terrenys amb una extensió de 40 hectàrees de les quals 22 estan plantades amb vinyes de les varietats verdejo, gewürztraminer, ull de llebre, sirà, merlot i cabernet sauvignon.

Les instal·lacions del celler Pago Diana es “troben a la ribera baixa” del riu Ter i és per això que “gaudeix d'un microclima característic beneficiat pels efectes del riu”. Durant molts anys, l'activitat vitivinícola a la finca s'havia aturat i el 1998 Ruiz reinicia l'activitat.

D'altra banda, els propietaris del celler van convidar ahir diversos sommeliers gironins a fer un tast dels vins.

LA FRASE

La via exportadora és obligada perquè el món del vi està aturat i la sortida és el mercat exterior
Ricardo Ruiz
Propietari del celler Pago Diana

Ampliació del celler

El disseny del celler Pago Diana respon a un projecte arquitectònic, liderat per Pere Llimona, “destinat a aconseguir una integració amb l'entorn i amb recerca de l'excel·lència en l'acompliment de l'activitat”. Les instal·lacions disposen de dos nivells destinats a l'elaboració i criança.

Però ara les instal·lacions han quedat petites i els seus propietaris estan preparant el projecte d'ampliació. Constarà d'uns 900 metres quadrats i s'ampliaran les dues plantes. En aquesta zona hi ha d'haver els magatzems, el laboratori i una “planta embotelladora molt moderna”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona