El Casal de l'Espluga podria vendre l'hostal a un grup tunisià

El Casal de l'Espluga de Francolí arrossega un dèficit de 3 milions d'euros i l'única sortida que considera ara l'entitat per sufragar els deutes és vendre's les instal·lacions. En aquesta direcció van els tractes entre el Casal i el grup inversionista tunisià Boujbel, el qual podria adquirir el complex de l'hostal El Senglar –amb una seixantena d'habitacions– i del restaurant, i posar solució a la vegada a aquesta difícil situació econòmica.

La presidenta de l'entitat, Dolors Civit, va confirmar les converses amb aquesta firma, però a la vegada va avançar, amb precaució, que «les negociacions encara no estan tancades», tot i que la setmana que ve es podria arribar a un acord que ajudaria a superar el mal tràngol i que permetria a l'entitat desfer-se de la gestió d'aquests dos complexos, que ara no li són rendibles perquè cada cop tenen menys clientela.

Compra de les piscines

D'altra banda, l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí també vol posar el seu granet de sorra per relaxar la situació i, aquesta mateixa setmana, l'alcalde, David Rovira, ha anunciat que el govern local té la intenció de comprar el recinte de les piscines i un magatzem que hi ha a les instal·lacions, que de totes maneres ara ja es gestiona des del consistori. El govern local pagarà 60.000 euros per aquesta transacció, que convertirà finalment el Casal en un equipament municipal.

El Casal, local d'entitats

Aquesta, però, només és la punta de l'iceberg, perquè l'Ajuntament també es quedarà l'edifici que ocupa ara l'entitat i totes les sales que l'integren, com ara el teatre, l'auditori, l'antiga discoteca, els jardins i el pavelló, que convertirà també en un espai de caràcter públic. Els dos organismes han arribat a un acord perquè la cessió sigui gratuïta i no costi ni un cèntim a cap de les parts implicades. És justament en aquest espai on s'habilitarà el futur casal d'entitats; precisament, fa un parell de setmanes les entitats es van constituir en una plataforma per reivindicar un equipament on es puguin trobar. Amb tot, el Casal, com a entitat, es reserva l'ús preferent dels principals espais, com ara les oficines i la sala de juntes. A més, l'edifici també haurà de mantenir el nom del Casal, segons va explicar Rovira.

El Casal de l'Espluga de Francolí es va fundar el 1965 i va ser impulsat per Lluís Carulla, i fins ara ha estat un referent cultural al municipi, ja que l'entitat sempre ha cedit les seves instal·lacions perquè les altres associacions locals hi poguessin fer diferents activitats.



Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA