Presenten una ruta del vi pel 2012 per l'Empordà i la Catalunya del Nord

El projecte, que s'iniciarà aquest any, vol crear una nova destinació enoturística

La ruta del vi català dels Pirineus. Aquest és el nom que tindrà la nova oferta de promoció de l'enoturisme. L'objectiu és desenvolupar rutes i productes turístics transfronterers que uneixin els dos territoris, per mitjà dels seus recursos vitivinícoles, patrimonials, culturals, històrics i paisatgístics.

La inversió prevista és de 542.000 euros (302.000 per a l'Empordà i 240.000 per al Rosselló). Els impulsors han sol·licitat un finançament del 65% dels fons europeus per al desenvolupament regional (Feder) i el 35% restant l'aportaran la Generalitat, la Cambra de Comerç de Girona i el Consell Regulador de la DO Empordà. El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va presentar ahir la iniciativa, acompanyat del president de la Cambra, Domènec Espadalé; el president del consell regulador, Josep Blanch, i l'investigador de la UdG Ramon Palau. La UdG i la Universitat de Perpinyà (UPVD) han planificat el projecte.

Nova categoria per a un càmping

El càmping Bassegoda Park d'Albanyà va estrenar ahir la qualificació que ha rebut de primera categoria, amb la visita que va portar a terme el conseller Josep Huguet a les instal·lacions. Durant l'acte es va fer la descoberta de la placa. El Bassegoda Park inclou quaranta bungalous de fusta plenament equipats i quatre més de lona, en les nou hectàrees de terreny que ocupa, a més de disposar d'una zona delimitada per a tendes, caravanes i autocaravanes, i una altra de destinada a l'acampada de grans grups. El càmping inclou un gran nombre de serveis i ofereix la possibilitat de fer moltes activitats. Des que es va inaugurar, l'1 de juny del 2005, després d'un canvi de propietaris i una gran transformació, ha adequat les instal·lacions i ha millorat els serveis fins a aconseguir la qualificació de primera categoria, que li ha estat atorgada recentment. També ha estat seleccionat com un dels millors càmpings europeus, segons la prestigiosa guia holandesa Camping Life.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona