Economia

La crisi fa tancar gasolineres a les comarques gironines

La davallada del trànsit de camions ha fet plegar estacions de servei, sobretot de carreteres, perquè ha caigut la feina i no es fa negoci

El sector diu que només alguns supermercats s'atreveixen a obrir alguna benzinera

La davallada del trànsit internacional causada per la crisi econòmica ha fet que diverses gasolineres de les carreteres gironines hagin tancat en els últims anys. De fet, algunes de les que han anat tancant actualment es veu que estan abandonades i en molt mal estat, amb elements que s'han arrencat i amb molta brutícia.

És el cas de l'antiga benzinera que hi havia a la carretera C-66 entre Olot i Serinyà, a l'altura del trencant de Fares, o de la d'uns quilòmetres més enllà, a l'A-26, a l'altura de Montagut. També ha tancat una de les dues benzineres que hi havia a banda i banda de l'N-II a l'altura de Vilademuls –la de sentit nord– i el mateix ha passat a la carretera d'Orriols a l'Escala, a l'altura de Camallera, on també n'ha quedat només una, i a Vidreres. El motiu és la crisi però en alguns casos també que la llei ara no obliga a tenir una benzinera a cada costat de carretera, com passava abans, i només ho preveu en cas d'autovies i autopistes.

L'Associació d'Estacions de Servei de Girona no disposa del global de tancaments que hi ha hagut en els últims anys però admet que és un mal moment i que ha baixat molt el negoci. “Només alguns supermercats s'aventuren a obrir noves benzineres com a complement del negoci d'alimentació”, diu el president. Els sindicats tampoc tenen dades concretes de quantes estacions de servei han tancat. Tot i això, tant la UGT com CCOO coincideixen a destacar que ha estat un “degoteig” de tancaments des de l'inici de la crisi. També apunten que fins i tot abans de començar la situació econòmica actual ja havien començat a detectar alguns tancaments.

L'últim cas de tancament a les comarques gironines és el de dues estacions de servei de Capmany que estan davant per davant a l'N-II arribant a la Jonquera. De moment, la versió oficial és que han tancat per fer unes obres, però treballadors i responsable temen que sigui un tancament definitiu encobert. El propietari, Carlos Roig, ja ha hagut de rescindir el contracte a tres treballadors i els altres sis estan de moment amb un ERO temporal. Els empleats han penjat una pancarta a peu de carretera que diu: “Estem al carrer. Shell, fins quan?”

Cap petroliera obrirà una gasolinera, només s'hi aventuren els supermercats
Joan Lluís Sánchez
president de l'as. d'estacions de servei de girona
Les benzineres han deixat de ser un negoci. Les vendes han baixat perquè hi ha menys transport

Diferència de preus de fins a vint cèntims

La pàgina web del Ministeri d'Industria espanyol permet consultar quines són les gasolineres més econòmiques, unes dades que es van actualitzant constantment. Segons la informació que ofereix, actualment l'estació de servei Esclatoil de Llagostera és la més barata en gasolina de 95 octans i en gasoil –tant en el nou com també en l'habitual–. Però, per exemple, pel que fa la gasolina de 98 octans la més econòmica és Vidreres (Ag Oil) i en biodièsel és l'establiment de Sant Joan les Fonts (Beguda). També estan entre les més barates les estacions de servei d'Arbúcies (Meroil i Bonarea), Sant Jordi Desvalls (Enco Sant Jordi), Figueres i Sant Pere Pescador (Esclatoil) i Sarrià de Ter (Petrem).

La diferència de preu entre posar benzina en una estació de servei o una altra pot arribar a ser de vint cèntims d'euro entre la més econòmica i la més cara. I mentre actualment la majoria de llocs, per exemple, el gasoil A volta l'1,3 euros el litre, es pot arribar a trobar per menys d'1,2 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona