Economia

Tancades als ajuntaments contra la reforma laboral

Els sindicats lliuren una proposta de moció de rebuig a la llei perquè els consistoris l'aprovin als seus plens

Demanen que els municipis no aprofitin el decret per acomiadar personal laboral

Desenes de delegats sindicats es concentren a aquesta hora davant diversos ajuntaments catalans on aquest dijous començaran tancades simbòliques en protesta contra la reforma laboral aprovada divendres pel govern espanyol. Asseguren en un manifest que aquesta és una llei “injusta pels treballadors, ineficaç per l'economia i inútil per a l'ocupació”.

CCOO i UGT volen lliurar als alcaldes de cada municipi una proposta de moció en contra de la reforma per tal que els consistoris aprovin el text als seus plens.

El document emplaça l'executiu estatal a interpretar “el rebuig social” a la reforma; convocar una mesa de diàleg social; enfortir els serveis públics com a garants de drets i cohesió social en un moment en què gairebé el 30% de la població aturada ja no rep cap mena de prestació ni subsidi per desocupació”, i a complir els compromisos entre l'Estat i la Generalitat en matèria de finançament. Al seu parer, aquest últim punt permetria “evitar l'ofegament de la capacitat econòmica de les administracions catalanes”.

La moció assegura que les mesures que “introdueixen encara més incertesa en l'economia i precaritza al límit les relacions laborals”.

En aquest sentit, els sindicats també han demanat als alcaldes que no aprofitin la reforma per acomiadar personal laboral.

Mobilització a tot el territori

La majoria de concentracions han començat cap a les 10 del matí i s'allargaran fins al migdia.

L'Ajuntament de Barcelona només ha permès l'entrada dels secretaris generals de CCOO i UGT, Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez, respectivament, acompanyats d'un grup reduït de sindicalistes que s'estan entrevistant amb la segona tinenta d'alcalde Sònia Recasens. La resta del centenar de delegats sindicals s'està a la plaça Sant Jaume a l'espera de poder entrar al consistori.

Álvarez ha assegurat que les tancades d'avui serviran per convèncer al màxim possible de ciutadans perquè participin diumenge que ve en les diverses manifestacions convocades al territori.

A Tarragona els concentrats ja han lliurat el document a l'alcalde, Josep Félix Ballesteros, i han iniciat la tancada.

Així mateix, el ple municipal de Lleida ha acollit la reivindicació dels sindicats, segons ha informat l'alcalde, Àngel Ros.

Hi ha mobilitzacions previstes a ciutats com Badalona, L'Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Mataró, Sabadell, Terrassa, Granollers, Vic, Igualada, Vilanova del Camí, Calaf, Santa Margarida de Montbui i Piera. A la demarcació gironina, es concentraran en ciutats com Girona, Olot, Ripoll, Lloret i Palamós. A les comarques de Ponent se'n faran a la capital del Segrià, Mollerussa, Les Borges Blanques, Cervelló, Balaguer i Tàrrega. També n'hi ha convocades a Tortosa, Amposta i Móra d'Ebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona