Empreses

Expandint-se com una taca d'oli

Viena inaugura aquest mes l'edifici a Glòries i, al novembre ho farà a Pedralbes. La cadena de menjar serà present al Maresme el 2013

Facturació

68 M€

Treballadors

1.400

Any de fundació

1969


La cadena de restauració sabadellenca Viena acabarà el 2012 amb l'obertura de dos establiments més a Barcelona, concretament a l'edifici del centre comercial Glòries, a final d'aquest mes d'octubre, i a l'edifici Pedralbes Centre, a final de novembre. La crisi també ha afectat els plans d'expansió de l'empresa, que es desenvoluparan amb menys celeritat, però el seu director general, Marc Siscart, assegura que “la vocació continua sent ser presents a l'Estat espanyol i a altres països”. De moment, van obrir a Saragossa i també a Andorra des de fa alguns anys, però Siscart reconeix que obrir establiments requereix un període de temps que pot durar dos o tres anys, fins que no trobes la zona i el local idoni, et poses d'acord per adquirir-los, obtens els permisos i executes l'obra. Per a mitjan 2013, han previst fer l'obertura d'un altre establiment al Maresme, on fins ara no tenien presència, concretament a Cabrera de Mar, i la intenció és fer un creixement sempre controlat. Amb aquests tres nous locals, la cadena sabadellenca fundada el 1969 arribarà a 41 establiments.

El sector de l'oci i la restauració és un dels més castigats per la crisi, ja que és en el que retallen més fàcilment les famílies. Per aquest motiu a Viena aposten per fidelitzar els clients i descarten, ara per ara, potenciar el model de restaurants pizzeria, sense renunciar a mantenir els dos que encara conserven a Sabadell, ja que també “et forcen a estar pendent del món gastronòmic i a dominar diferents facetes de l'ofici”, admet Siscart. Però també és conscient que el sector “de la restauració de preus més alts és el que patirà més” i, per aquest motiu, l'aposta és per als locals de menjar ràpid i defugint el model de franquícies. Al setembre van obrir l'últim establiment, anomenat xalet, a la nova zona en creixement del Parc Empresarial de Sant Pau de Riu Sec, entre Badia del Vallès i Sabadell, on conviu amb els magatzems IKEA, Leroy Merlin o Conforama, entre d'altres.

En aquests moments difícils, Siscart reconeix que enguany facturaran entre un 4% i un 5% menys producte de la crisi, i per l'obertura dels locals, l'aposta és l'evolució, adaptant-se als nou temps, a ser presents en entorns periurbans, encaixant els edificis als projectes que es desenvolupen al seu voltant, fent-los més moderns, deixant en part l'estètica tirolesa fundacional, però “mantenint l'estil, confortable, amable i familiar”, que és un dels trets diferencials de la marca, hi afegeix Siscart.

A Viena no els molesta especialment que el puguin encabir al sector del menjar ràpid, tot i que el director general prefereix dir que són al sector del “menjar desenfadat”. És on pots anar a fer un àpat ràpid de qualitat a qualsevol hora perquè “el client pugui gaudir del seu temps”. La carta està en constant evolució des que hi van començar a fer frankfurts, amb més d'una cinquantena de productes i especialitats.

L'any 2010 a la Generalitat van atorgar a l'empresa la placa al Treball President Macià per haver reconegut l'esforç en relació amb la creació d'una ocupació de qualitat.

Silvestre Siscart i Pere Llorens, provinents del tèxtil, van obrir el 1969 el primer establiment a Sabadell seguint el model de tipus Frankfurt. Des d'aleshores, han obert la pròpia fàbrica d'embotits i carns, forn de pa i un munt de locals. L'entrepà de pernil ibèric va ser catalogat el 2006 com el “millor entrepà del món” al New York Times.

Producció pròpia de qualitat

“Per menjar bé, bo i ràpid” és l'eslògan creat el 1977 per definir el servei que ofereix Viena als seus clients. El control de la qualitat dels productes és el que el 2002 els va fer inaugurar la seva seu central de Can Roqueta (a Sabadell), on fabriquen els productes carnis, els embotits i el pa, i pastes que s'acaben coent als diversos locals, i també s'hi ubica la central logística, el laboratori de control microbiològic i les oficines. Un dels aspectes que ha cuidat Viena en l'obertura de locals és la seva implicació al territori rehabilitant edificis emblemàtics com ara l'antic mercat del peix de Tortosa, l'edifici Can Turuguet de Castellar del Vallès, l'antic casino de Reus, l'antiga elèctrica de Terrassa i la casa Mumbrú de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

La CNMV insinua una sincronia amb Competència perquè cap accionista del Sabadell vagi a l’OPA sense saber-ne les condicions

santander
estats units

Els EUA prohibeixen l’ús de l’antivirus rus Kaspersky per seguretat

barcelona

La Costa Brava preveu vorejar el 100% d’ocupació per Sant Joan

PLATJA D’ARO
ECONOMIA

El Maresme fomenta la col·laboració i la cogestió del sector turístic

MATARÓ

Agricultors gironins visiten finques a França per adaptar-se al canvi climàtic

girona
societat

Les hipoteques d’habitatge creixen un 28,9% a l’abril

barcelona

Claus per a un entorn familiar cibersegur

unió europea

Brussel·les expedienta l’Estat francès pel seu dèficit pressupostari

barcelona
Economia

El creixement de l’economia catalana quintuplica el de la zona euro el 2023

barcelona