Economia

Les vacances afavoreixen una baixada de la desocupació a l'Alcoià - Comtat

L'atur ha baixat en 89 persones i ha situat la xifra global en 18.644

Segons l'informe del sindicat UGT, la baixada de l'atur s'ha produït en tots els sectors productius a excepció de l'agricultura.

En concret, el sector que major reducció ha experimentat han estat els serveis, amb 54 aturats menys, la construcció amb 14, la indústria amb 13 i el de sense ocupació anterior amb 10 menys.

Per poblacions, la desocupació s'ha reduït a Alcoi amb 51 aturats menys, seguida d'Ibi amb 34, Onil amb 23, Banyeres de Mariola amb 15, Biar 7, Planes 6 i Muro amb 5 menys.

Per contra, ha pujat a Castalla amb 30 més, seguida de Cocentaina amb 12, Beneixama amb 8 i l'Alqueria amb 4 més.

Durant el mes de març s'han realitzat 1.664 contractes de treball, 152 menys que el mateix mes de l'any anterior. La major contractació es dóna al sector serveis amb 1.091 contractes que representen el 65,56% del total comarcal, seguit de la indústria amb 443 que representen el 26,62%, la construcció amb 113 contractes, el 6,79 %, i l'agricultura amb 17 contractes, l'1,02%.

Para UGT, «el descens reflecteix l'efecte puntual de la Setmana Santa, però no pot ocultar l'evolució negativa de l'ocupació, doncs la baixada és mínima i és deguda al fet que les festes de Pasqua han caigut íntegrament en el mes de març, la qual cosa també es reflecteix en què la contractació del sector serveis s'ha disparat fins al 65 %».

Des d'aquest sindicat s'incideix en què les polítiques de retallades estan portant a una major contracció de l'economia i abocant a més atur, més precarietat en l'ocupació i un descens accelerat del poder adquisitiu de les llars de l'Estat.

D'aquesta forma, s'estan batent tots els registres negatius sense que s'albire cap símptoma de millora, pel que es fa necessària una nova orientació en les polítiques d'ocupació ja que les actuals solament possibiliten la caiguda brutal d'ingressos estatals, fent-se també altres mesures necessàries com la lluita decidida contra el frau fiscal, l'impost sobre les transaccions financeres, l'impost sobre la riquesa, la reducció dràstica de l'economia submergida o la tributació justa de les SICAV.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona