La Borsa
Més valors
Economia

Sous sense cobrar

L'empresa es troba immersa en un concurs de creditors. No he percebut els salaris que hauria d'haver cobrat durant l'any. Tinc l'obligació d'incloure'ls en la declaració de la renda?

L'empresa es troba immersa en un concurs de creditors. No he percebut els salaris que hauria d'haver cobrat durant l'any. Tinc l'obligació d'incloure'ls en la declaració de la renda? Si no tinc l'obligació d'incloure'ls en la declaració de la renda del 2012, hauria de fer-ho quan els percebi mitjançant declaració complementària?

S'ha d'estar a la imputació temporal dels rendiments del treball (salaris). L'article 14.1 a) de la llei de l'impost estableix, com a regla general, que els rendiments del treball s'imputen al període impositiu en què són exigibles pel seu perceptor. Al costat d'aquesta regla general, l'apartat 2 d'aquest article conté algunes regles especials i la imputació dependrà de les causes per les quals el treballador no hagi percebut les rendes.

Si concorren circumstàncies justificades no imputables al contribuent (concurs de l'empresa, endarreriments de conveni...), els rendiments derivats del treball s'imputaran en el període en què aquests van ser exigibles i, si s'escau, es presentarà, l'any que es percebin, una declaració complementària de l'any que s'haurien d'haver cobrat, sense sanció ni interessos de demora ni cap mena de recàrrec.

L'autoliquidació es presentarà abans del final de l'immediat següent termini de declaració.

Quan es percebi el pagament del Fogasa, caldrà declarar els rendiments percebuts, imputant-los al període que correspongui segons la seva exigibilitat: 2011, en el cas que es tracti de salaris corresponents a aquest exercici, i 2012, en el cas dels salaris corresponents a aquest altre.

Si el cobrament es produeix el juliol de 2013, caldrà presentar la declaració complementària dels exercicis 2011 i 2012, en el mateix termini que hi ha per presentar la renda del 2013. Però, alerta! Si es cobra el juny del 2013, caldrà presentar una declaració complementària de l'exercici 2011 i incloure el salaris corresponents al 2012 a la declaració de renda del 2012.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Repunt de les exportacions del sector agroalimentari

Vols regulars d’Andorra a Madrid a partir de l’hivern

Andorra La Vella
economia

Empleats de Banc Sabadell fan una protesta contra l’ERO

El Congrés aprova una esmena que obliga Aena a baixar el lloguer dels locals comercials d’aeroports

Madrid

Confecat veu una manca de suport “flagrant” al sector turístic per part de l’administració: “Hi ha molt poca empatia”

barcelona

Les patronals expressen “greu preocupació” per un possible augment de la pressió fiscal que el Govern nega

barcelona

El preu de la llum pujarà més de set euros en un dia

Madrid

La crisi dels microxips provoca una caiguda de la producció de vehicles del 25,3% entre gener i agost respecte al 2019

madrid

Un centenar de treballadors protesta contra l’ERO al Banc Sabadell davant la seu de la capital vallesana

Sabadell