La Borsa
Més valors
Economia

Habitatges llogats a tercers

Quins són els motius pels quals es pot aplicar una reducció del 60% i del 100% de les rendes per lloguer d'un habitatge llogat a un tercer?

Si es tracta d'un arrendament d'un immoble destinat a ser l'habitatge de l'arrendatari, el rendiment net que se n'obtingui tindrà, sense cap altre requisit, una reducció del 60%.

Aquesta reducció serà del 100% si es compleixen aquests dos requisits: que, el 2012, l'arrendatari tingui una edat compresa entre 18 i 30 anys i que hagi obtingut uns rendiments nets del treball o d'activitats econòmiques superiors als 7.455,14 euros.

Si l'arrendatari no compleix el requisit de l'edat durant una part de l'exercici, la reducció del 100% s'aplicarà només sobre la part proporcional del rendiment que correspongui.

Si hi ha diversos arrendataris en un mateix habitatge, la reducció s'aplicarà sobre la part del rendiment que proporcionalment correspongui als arrendataris que compleixen aquests requisits.

Tingueu en compte que aquestes reduccions no s'apliquen si l'arrendatari no és qui resideix a l'habitatge ni tampoc quan els rendiments derivats de l'arrendament, sent positius, no s'han declarat.

Finalment, abans del 31 de març de cada any, l'arrendatari ha de comunicar al propietari que es compleixen els requisits establerts per a la reducció del 100%, amb el contingut que estableix el reglament de la llei de l'impost. El propietari ha de conservar aquest document.

Us recordem que les respostes facilitades per la delegació a Catalunya de l'Aedaf són a títol informatiu i en atenció únicament i exclusivament a la literalitat dels termes de les consultes formulades, i es declina qualsevol responsabilitat per l'ús que es pugui fer del contingut.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El preu de la llum pujarà més de vuit euros en un dia

Madrid

La patronal de l’oci: “Ja vam avisar que això passaria”

barcelona

La UE es mou però els afectats volen mesures urgents

barcelona

Ni xips ni matèries primeres

barcelona

Alta ocupació hotelera aquest estiu a Figueres

FIGUERES
opinió

La Fortalesa, l’observatori de Girona

President de la Fundació privada Dalmatius Moner
Trànsit
Eliminació dels peatges

La mateixa ruta de sempre, però gratis

maçanet de la selva / la jonquera

Només el 37% d’habitatge de Roses és de primera residència

ROSES
JOSEP COLL
EMPRENEDOR I ADVOCAT, ARTÍFEX DE DUES START-UPS CONTRA LA PIRATERIA I PER DEFENSAR EL DRET A L’OBLIT DIGITAL, A MÉS DE MÚSIC

“Els emprenedors tenim un superpoder”

SANT FELIU DE GUÍXOLS