Economia

Més del 50 % dels aturats de l'Alcoià-Comtat no cobra prestació

Unes 9.325 persones es troben sense percebre cap tipus de subsidi i travessen per situacions angoixants

Alcoi és la ciutat més afectada per la nafra de l'atur

El nombre d'aturats de la comarca sense prestacions ha superat per primera vegada la barrera del 50%, ja que un total de 9.325 persones es troba en aquests moments sense cobrar cap tipus de subsidi i, conseqüentment, travessa una situació angoixant.

Alcoi és el municipi en el que més desocupats sofreixen aquesta situació, mentre que Banyeres és el que presenta un percentatge més alt, d'acord amb la informació facilitada per UGT.

Així, dels 18.644 aturats totals, 9.325 es troben sense subsidi ni ajudes, la qual cosa suposa el 50.02% . La taxa de cobertura, per tant, és del 49,98% i la comarca de l'Alcoià - Comtat és la que presenta el pitjor balanç de tota la demarcació.

Pel que fa als municipis de més habitants, Alcoi és en el qual més aturats hi ha sense prestacions, concretament 4.068, la qual cosa suposa un 49,14%. Banyeres de Mariola, per la seua banda, és la localitat en la qual existeix un percentatge major d'aturats en la situació de no cobrar cap prestació, un 59,52%, que es tradueix en 369 aturats. Ibi té 1.703 persones sense cobrar, un 51,53%; Cocentaina 795 i un 51,76%; Castalla 618 i un 49,72%; Muro 574 i un 53,15%; i Onil 430 i un 44,89%.

El secretari comarcal d'UGT, Vicente Prieto, ha cridat l'atenció sobre el fet que per primera vegada són més els aturats que no cobren que els que si, i planteja la instauració d'una renda bàsica «per superar la pobresa i l'exclusió, un dret subjectiu, que assegure a la població uns recursos mínims, de tal forma que s'afavorisca la reincorporació sociolaboral i s'evite la deterioració social. En definitiva, un treballador, un lloc de treball, o per defecte, una prestació social substitutòria per allunyar l'exclusió social».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA