Economia

On s'han d'incloure les minusvàlues?

L'any 2012, he tingut minusvàlues produïdes per la conversió de deute Unnim en accions BBVA. Les he consignat en l'apartat 026 de rendes del capital mobiliari amb signe negatiu. És correcte?

L'any 2012, he tingut minusvàlues produïdes per la conversió de deute Unnim en accions BBVA i per la conversió de bons de La Caixa en accions de La Caixa. Com que no tinc cap plusvàlua durant l'any, el que he fet és consignar-les en l'apartat 026 de rendes del capital mobiliari amb signe negatiu i, per tant, les he restat del total percebut per interessos i dividends l'any 2012. És correcte? També tinc dubtes de si cal incloure-ho en l'apartat de guanys i pèrdues patrimonials imputables al 2012. M'ho podeu aclarir?

En principi, el que has fet sembla correcte. Les transmissions de productes financers com ara bons, obligacions, deutes subordinats i altres títols representatius de la cessió de capitals propis a tercers generen rendiments de capital mobiliari. Si d'aquesta transmissió es generen pèrdues perquè el cost d'adquisició va ser major que el de transmissió, aquesta pèrdua compensa altres rendiments de capital mobiliari com interessos i dividends.

En qualsevol cas, els guanys o pèrdues que es generin per la venda d'aquest tipus de productes financers no generen mai guanys o pèrdues patrimonials. En canvi, la transmissió d'accions o participacions que cotitzen o no en mercats organitzats o la transmissió de participacions en fons d'inversió generen guanys o pèrdues patrimonials.

Cal vigilar molt bé de quin producte estem parlant, ja que els rendiments negatius de capital mobiliari no es poden compensar amb els guanys patrimonials. I tampoc no es poden compensar els rendiments de capital mobiliari amb les pèrdues patrimonials.

Normalment el certificat que t'ha d'haver facilitat l'entitat financera corresponent ja indica quin tipus de guany o pèrdua s'ha obtingut.

Us recordem que les respostes facilitades per la delegació a Catalunya de l'Aedaf són a títol informatiu i en atenció únicament i exclusivament a la literalitat dels termes de les consultes formulades, i es declina qualsevol responsabilitat per l'ús que es pugui fer del contingut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA