Economia

Ford contractarà 500 treballadors per a fabricar el Mondeo a Almussafes

La producció començarà el setembre de 2014

La previsió és començar a produir els models S-MAX i Galaxy en 2015, que necessiten més mà d'obra, segons els sindicats

La factoria de Ford a Almussafes començarà la fabricació en línia del Mondeo el setembre de 2014, decisió que comportarà la contractació de 500 persones, segons ha indicat a EuropaPress el secretari general d'UGT en la planta, Carlos Faubel, qui apunta que els models S-MAX i Galaxy arribaran en 2015.

L'octubre de l'any passat, Ford va anunciar que el tancament en 2014 de la planta belga de Genk implicaria el trasllat a Almussafes de la producció de la nova generació dels models Mondeo, S-MAX i Galaxy, que al seu torn comportaria perdre la fabricació dels models C-MAX i Grand C-MAX en benefici de la factoria alemanya de Saarlouis.

La factoria valenciana va rebre prèviament l'adjudicació del tot terreny Kuga, que es va començar a fabricar al desembre, i de la Transit Connect, que es llançarà “el setembre o l'octubre” d'enguany i que està previst que arribe als concessionaris “abans que finalitze el novembre”, amb una inversió global de 812 milions d'euros.

Des d'UGT asseguren que l'arribada del Mondeo es produirà “just un any després del llançament de la Transit” i es mostren “molt satisfets” amb aquesta notícia.

Faubel subratlla que, “en un any o any i mig, s'hauran creat 2.000 llocs de treball” i això, afig, “sense tindre en compte els volums de producció o vendes que puguen tindre aquests vehicles, que podrien incrementar aquesta xifra d'ocupacions”.

Faubel precisa que tornaran de les vacances al final de l'agost, “amb 1.350 persones més en plantilla” pel llançament de la Transit, “un vehicle molt complex, de molta envergadura i que requereix molta mà d'obra” i, “sobretot, la recuperació del tercer torn, també per la bona marxa del Kuga”.

Segons explica, el Mondeo substituirà el C-Max i Grand C-MAX, models “un poc superiors en volums de producció”, però el Mondeo “necessita més mà d'obra”, de manera que, en 2015, quan es fabriquen també els models S-MAX i Galaxy, “el global serà molt major en termes d'ocupació i de fabricació potser també”, apunta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.