Economia

maresme

Un miler de veïns de Sant Cebrià reclamen un IBI “més just”

Argumenten que el valor cadastral que serveix de base per calcular l'impost no s'adequa a la realitat econòmica actual

Demanen al govern local que faci una revisió dels preus i l'apliqui el 2015

“El valor cadastral dels immobles de Sant Cebrià es va revisar l'any 2004, en plena bombolla immobiliària i deu anys després la realitat econòmica és molt diferent”. Sergi Fernández és el portaveu de la plataforma ciutadana Per un IBI més just que ha recollit 1.121 signatures –en un municipi amb una població que no arriba als 3.400 habitants– en defensa d'una revisió cadastral que actualitzi el valor dels pisos i les cases del poble perquè, segons defensa, “és significativament més baix”. La plataforma considera que el principal impost amb què es nodreix l'Ajuntament “és abusiu i presenta errors esmenables” i que està en mans del consistori “reduir la pressió fiscal que representa per a la ciutadania i que no s'adequa al moment econòmic actual”.

Fernández especifica en la seva demanda que el govern local revisi el coeficient que actualment s'aplica en els immobles i que, alhora, demani a l'organisme competent una nova revisió del cadastre “que seria possible fer perquè la normativa la contempla quan han passat deu anys de la darrera”. En aquest sentit, des de la plataforma volen obtenir el compromís de l'Ajuntament que presenti la petició abans del 31 de desembre perquè els nous valors que en resultin de la revisió es puguin aplicar ja el 2015.

“No és de rebut que en un poble com Sant Cebrià, amb una manca significativa de serveis si el comparem amb altres municipis, tinguem un IBI tant alt”, destaca el portaveu de la plataforma. Com a exemple i argument de la seva demanda, la plataforma recorda que segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística els preus dels habitatges han baixat un 7,3% durant el primer semestre del 2013 “un fet que demostra que l'impost s'està calculant a partir d'una base cadastral molt diferent del seu valor real”. Fernández confia que “més de mil signatures” convencin als membres del govern encapçalat per la independent Antònia Benítez (Tots per Sant Cebrià).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona