Economia

Empreses

Ja es pot fer un ‘könig' a Barcelona

La cadena gironina de restaurants obre un establiment a la rambla de Catalunya

Königvol oferir a Barcelona els mateixos preus i qualitat que a la resta d'establiments

Els gironins que viuen o es desplacen a Barcelona ja tenen un nou punt de trobada. La cadena gironina de restaurants König hi ha obert el seu primer local fora del territori gironí i ho ha fet trepitjant fort: König Barcelona és al bell mig de la ciutat, al número 5 de la rambla de Catalunya i a tocar de la plaça de Catalunya. Molt a prop també de l'estació de tren de passeig de Gràcia, porta d'arribada dels gironins que van amb tren a la capital.

A l'establiment hi ha la mateixa carta que en qualsevol dels altres set que König té en territori gironí. Més de dos-cents productes entre els quals destaquen hamburgueses, tapes, entrepans estil München, amanides i plats combinats, a més de les populars patates braves amb una salsa que es manté com a secret i les sis varietats de salsitxes alemanyes. També hi ha les begudes, amb una carta de cerveses nacionals i d'importació i entre les quals no pot faltar l'ale daurada 0,75, que s'afegeix a la pilsen que tenen des de fa un parell d'anys.

König vol oferir a Barcelona la mateixa qualitat i els mateixos preus que a la resta d'establiments. Així, destaca que la carn provingui de Casa Baldiró de Banyoles o que entre el personal del nou establiment n'hi hagi que vinguin dels locals gironins.

A més de mantenir el mateix producte, König Barcelona, com la resta d'establiments d'aquesta cadena, es caracteritza per tenir una estètica pròpia de locals molt estilitzats. En aquest cas, l'empresa gironina ha volgut recuperar un espai, un local que s'integra en un edifici típic de l'eixample barceloní. Són 525 metres quadrats amb 200 places repartides en dues plantes, una planta de carrer i l'altra, al soterrani, on s'han recuperat les típiques voltes catalanes al sostre, entre d'altres característiques. També destaca, pel que fa al disseny, per exemple, que el terra dels primers metres dins l'establiment incorpora rajoles similars a les típiques d'aquest tram de la rambla de Catalunya, com si el carrer mateix entrés dins el restaurant.

L'obertura del nou König a Barcelona, que ha generat una gran expectació entre els gironins, tal com es comprova en la pàgina de Facebook de l'establiment, coincideix amb el 40è aniversari de l'aparició del primer König, l'any 1973, a la ciutat de Girona. El 5 de febrer d'aquell any, Pere Perals, va obrir el que va ser el primer frankfurt de Girona. Era a l'avinguda Jaume I i actualment encara hi és. L'any següent, es va obrir el segon local, l'ubicat a la plaça de la Independència, i va ser a partir del 1991, quel amb l'obertura de la pizzeria braseria també a Jaume I, es va engegar una sèrie d'obertures de locals: el 2004, el König ubicat al costat de l'església de Sant Fèlix; el 2005, a l'Espai Gironès; el 2008, al polígon industrial de Vilablareix; el 2009, al carrer Migdia de Girona i el 2011, a Figueres. Encara ara, l'espai amb més capacitat de clients és el de Vilablareix, amb un total de 275 places per a comensals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.