Repsol aplicarà un ERO temporal que afectarà setze treballadors del Morell

La companyia Repsol Química començarà aquest divendres a la planta de polietilè del Morell una parada temporal que durarà onze dies, fins al 25 d'agost, temps en què s'aplicarà un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectarà 16 dels 35 treballadors que hi ha actualment a la planta. Tal com va explicar el responsable sindical de CCOO a Repsol Química a l'Estat espanyol, Josep Maria Gasol, l'ERO ve motivat per «un excés de producció» i per la «poca demanda» de plàstic a causa del període de recessió econòmica que es viu actualment.

Els treballadors afectats per l'expedient rebran un 87% del seu sou i, a més, mantindran les pagues extres i els dies de vacances.

Segons Gasol, «quan hi ha una parada en una planta, s'aplica aquest expedient». Els treballadors que no quedaran afectats per l'ERO continuaran operant a la planta fent tasques de seguretat. Gasol va destacar que a les plantes de Repsol Química a Puertollano (Ciudad Real) ja s'han aplicat expedients d'aquestes característiques. En el cas que s'apliquin més aturades temporals, aquestes mai superarien els quatre mesos i afectaran altres persones de manera rotatòria.

En l'actualitat, la companyia Repsol manté aturades de manera indefinida, des del mes de juny passat, dues plantes del polígon químic nord, situades al terme de la Pobla de Mafumet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.