Economia

Els càmpings gironins inverteixen en qualitat

En els darrers mesos, els empresaris de càmping gironins hi han invertit 14 milions d'euros

Volen recuperar els nivells que hi havia abans de la crisi

Els càmpings de les comarques gironines estan considerats des de fa anys entre els millors d'Europa i, “darrere de tot això, només hi ha un secret: gent apassionada que estima molt el que fa i que reinverteix permanentment en el seu negoci”. Amb aquestes paraules, el president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, va donar a conèixer ahir les inversions que han fet aquests darrers mesos els empresaris de càmpings de les comarques gironines per “mantenir el lideratge que els distingeix i aconseguir atraure cada cop més turisme de qualitat”, a més de “recuperar els nivells que hi havia abans de la crisi”.

La gran majoria de càmpings han invertit cadascun entre 65.000 i 100.000 euros i, en el cas dels més grans, la suma supera el milió d'euros per càmping. En total, l'associació calcula que en aquest darrer any s'han invertit uns 14 milions d'euros. L'associació destaca les inversions que s'han dut a terme a La Ballena Alegre, amb un nou parc de bungalous de dues plantes; a Las Dunas, amb el seu edifici de bar restaurant; a Cala Llevadó, amb els nous ecobungalous, i la instal·lació d'eficiència energètica intel·ligent que s'ha posat en servei a l'Aquarius. Gotanegra va dir que el sector del càmping fa una aposta clara per la qualitat i per això els empresaris reinverteixen constantment en la millora de les instal·lacions. Segons va calcular Gotanegra, hi ha establiments que, després de fer inversions de millora, augmenten entre un 15% i un 20% la seva facturació.

El sector del càmping a Girona reuneix cent càmpings, que ofereixen 135.000 places, el 75% de les quals formen part de l'Associació de Càmpings de Girona. Entre aquests establiments, van registrar més de set milions de pernoctacions el 2013.

El director del Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona, Ramon Ramos, va explicar que el món del càmping va moure fins a 400 milions d'euros el 2012 a la demarcació. Va voler destacar també que, en temps complicats, els empresaris dels càmpings aposten per renovar instal·lacions. “És importantíssim que el sector aposti per la qualitat i això ens està convertint en una destinació de referència en parcs de vacances”, va dir.

Els càmpings gironins són els que disposen de més segells de qualitat e l'Estat espanyol i els que han rebut més guardons i reconeixements en l'àmbit europeu.

LES FRASES

Els càmpings gironins són capdavanters a Europa, i treballem i reinvertim per continuar-ho sent
Miquel Gotanegra
PRESIDENT DE L'ASSOCIACIÓ DE CÀMPINGS DE GIRONA
Tenim un volum molt potent en establiments i en places de càmping, però sobretot amb moltíssima qualitat
Ramon Ramos
DIRECTOR DEL PATRONAT DE TURISME COSTA BRAVA GIRONA
Cala Llevadó

Trenta nous bungalous ecològics fets amb fusta

Imma Bosch

El càmping Cala Llevadó de Tossa de Mar disposa d'un nou espai natural i exclusiu anomenat Cadiretes Eco Bungalow Park, que inclou 30 bungalous ecològics, fets amb fusta i revestiment de suro. Són, segons assegura el gerent del càmping, Pere Aromir, bungalous ecològics, ja que “el 90% del material que s'ha utilitzat per construir-los és fusta” i “el revestiment està fet amb suro recuperat”. El terreny on s'han instal·lat és “aterrossat i envoltat de pis i alzines sureres”. Estan orientats al sud per aprofitar al màxim la llum solar; tenen ventilació creuada i façana de vidre. Tots els elements dels nous bungalous estan pensats per aprofitar al màxim l'energia natural.

La Ballena Alegre

Bungalous amb planta baixa i pis, renovats

La Ballena Alegre de Sant Pere Pescador ha renovat disset bungalous, amb un disseny molt avantguardista i amb estructures fetes amb fusta, ecològiques, del tot integrades a la natura i al paisatge, i construïdes per una empresa catalana. Cada bungalou disposa d'una planta baixa i pis. També han fet altres inversions, com ara la substitució de propà per gas natural, la renovació de la zona comercial i obres de millora de parcel·les i vials, entre altres serveis. Els bungalous estan dividits en petites zones que ofereixen als clients un entorn tranquil i personalitzat. “L'objectiu és contrarestar la crisi i aconseguir atraure turisme de qualitat”, destaca el director, Toni Castellar.

La Dunas

Renoven el bar restaurant i la terrassa

Las Dunas de Sant Pere Pescador ha dut a terme una important transformació tecnològica de les instal·lacions per aprofitar els recursos naturals i estalviar recursos fòssils. El gerent és Frederic Suñé, que explica que també han renovat el bar restaurant i la terrassa.

Aquarius

Instal·lació d'eficiència energètica intel·ligent

El càmping Aquarius de Sant Pere Pescador ha dut a terme inversions importants per poder disposar d'una instal·lació d'eficiència energètica d'última generació, amb ús d'energia solar, segons explica el propietari, Markus Rupp.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona
economia

Creix un 6,8% la compravenda d’habitatges al febrer

barcelona

Fiscalitat de l’empresa familiar

conseller de famílies empresàries