Economia

Jordi Riembau assumeix la presidència de Llet Nostra

Xavier Tubert ha deixat el càrrec després d'onze anys al capdavant del grup lleter i ara s'ocupa de les relacions públiques de l'empresa

Riembau lidera des del 2007 l'Associació Frisona de Girona

El gironí Jordi Riembau, soci fundador de Llet Nostra, ha assumit aquest mes la presidència d'aquest grup en substitució de Xavier Tubert. Després d'onze anys al capdavant del càrrec, Tubert ha deixat la presidència en el moment en què la marca és líder de llet en bric a Catalunya. L'any passat Llet Nostra va facturar 22,9 milions d'euros. I ara centrarà la seva tasca en les relacions institucionals de l'empresa i les relacions amb els mitjans. El grup lleter ha destacat que el relleu s'emmarca en els canvis rotatoris naturals del món cooperatiu. Per la seva banda, Riembau ha manifestat que afronta el repte “amb il·lusió i amb el compromís de continuar treballant per aportar estabilitat al sector ramader català enfortint la marca”.

Jordi Riembau és la segona generació de la granja Can Riembau de Palau-sator (Girona), que té 85 vaques i dóna feina a tres persones. Can Riembau és un exemple del tipus d'explotació ramadera familiar de les més de dues-centes que són membres del projecte Llet Nostra. Riembau és membre de la Cooperativa Ramaders del Baix Empordà, de la qual és el president des de l'any 2001. Aquesta cooperativa agrupa 31 ramaders que produeixen 18 milions de litres l'any i donen feina a un centenar de persones. Des del 2007 és president de l'Associació Frisona de Girona (Afrigi).

Llet Nostra, la marca propietat de cooperatives catalanes, és un projecte que va néixer el juny del 2003 amb l'objectiu de donar sortida a la llet dels ramaders de 215 explotacions catalanes i garantir així el futur del sector. Aplega el 30% dels ramaders catalans i el 25% de la llet que es produeix al país.

És el primer projecte lleter nascut, pensat i adreçat al mercat català. Té actualment en facturació un 11,28% de quota de mercat en bric. Formen part d'aquesta marca els grups cooperatius Lletera de Campllong, Ramaders del Baix Empordà, Cadí i Lletera de Mollerussa, entre d'altres.

LA XIFRA

22,9
milions
d'euros és la quantitat que va facturar Llet Nostra l'any passat i que la converteix en líder de llet en bric.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona