Economia

Morella registra un bon mes d'octubre a nivell turístic

Les visites al castell, museus i Oficina de Turisme d'octubre registren un gran increment respecte als últims anys.

Morella ha viscut un bon mes d'octubre a nivell turístic. Les visites a l'Oficina de Turisme, el Castell i el museu “Temps de Dinosaures” han augmentat entre un 15% i un 60% respecte al mateix període de 2013.

Algunes de les causes d'aquest augment es troben en les activitats organitzades pel Ajuntament de Morella, com l'Enduro Race o els diferents congressos, les altes temperatures, la bona temporada de bolets o la gran acollida de la iniciativa municipal de venda d'entrades conjuntes per als monuments.

Durant els caps de setmana, els hotels i cases de turisme rural també han registrat un alt índex d'ocupació en aquest mes.

En total, 1.900 persones han conegut el patrimoni paleontològic de Morella, per les menys de 1200 que ho van fer l'any passat. Cal recordar que aquest any s'està celebrant el vintè aniversari d'aquest espai i que el patrimoni paleontològic també es pot visitar a l'exposició “Grans i Menuts, dinosaures i tortugues a Morella”, situada a l'ajuntament.

Pelque fa a les consultes de l'Oficina de Turisme, la xifra ha passat de 2500 a 2827 en aquest últim mes.

A aquest mes d'octubre positiu també cal afegir que els indicadors de l'estiu eren millors que els de l'any anterior i que en el mes de setembre també van tenir lloc alguns esdeveniments que van tenir un impacte econòmic important a la localitat, com ara la Fira o el campionat de Moto GP d'Alcanyís.

Ruta dels Càtars

L'expedició de Morella i Sant Mateu va finalitzar el seu viatge al sud de França, no sense abans assistir a una nova reunió a Villerouge-Termenès, lloc en què va morir cremat a la foguera Guillem Belibasta. Els alcaldes dels dos municipis, regidors i tècnics de turisme es van reunir amb el Consell Municipal, acompanyats també pel conseller general del Consell de l'Aude, Hervé Baró. Ambdues localitats estan presents al castell i el museu d'aquesta localitat dedicat a l'últim càtar i s'ha obert la possibilitat de signar un conveni de col·laboració entre municipis, ja que la iniciativa de Morella i Sant Mateu ha despertat un gran interès en aquesta regió i es considera que junts es pot crear un producte turístic més atractiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona