Economia

Els darrers 15 anys, les estacions han invertit 270 milions

L'inici de temporada es preveu bo

Baqueira estrena 21 quilòmetres de pista i la Masella, canons a tots els sectors

Malgrat que la neu s'ha fet esperar fins a finals de novembre, la baixada prevista de les temperatures fa preveure un bon inici de temporada. Les estacions ja tenen totes les instal·lacions a punt i algunes presenten novetats.

En total, les estacions catanes han invertit gairebé 18 milions d'euros en millores en les instal·lacions i en nous serveis per dinamitzar l'oferta. Baqueira-Beret encapçala de molt el volum d'inversions: 11 milions en la construcció d'un nou telecadira i dos teleesquís. També obre 21 quilòmetres nous de pistes. El Port del Comte ha habilitat un aparcament per a 200 places i ha sembrat les pistes de biomassa obtinguda a través de la neteja de boscos. I Masella s'assegura la neu a 50 dels 74 quilòmetres del domini amb l'estrena de 50 canons de producció artificial. Aquesta temporada, les vuit estacions de Tot Nòrdic han instal·lat estacions meteorològiques a les pistes i informaran de l'estat del temps i de la previsió per internet. Grandvalira, a Andorra, ha incrementat un 6% les inversions, fins als 9,2 milions, en ampliació del domini. El Pas de la Casa estrenarà esquí nocturn. Les estacions de la Catalunya del Nord comercialitzen un forfet de temporada amb un 15% de descompte.

Instal·lacions a banda, la millora dels serveis i les novetats en la comercialització són clau per sumar nous visitants a les estacions. Enguany, el Servei Meteorològic de Catalunya ha creat un web amb informació d'alta muntanya adreçada a esquiadors i a les empreses turístiques del sector. Vallter 2000, Espot, Port Ainé, la Molina, Vall de Núria i Tavascan ofereixen un forfet conjunt de temporada, l'Atotneu 6.0, que permet un domini esquiable de 145 quilòmetres durant tota la temporada i descomptes i promocions en allotjaments, classes, activitats i restauració.

L'Agència Catalana de Turisme treballa per aconseguir, el 2015, certificar amb el segell de Destinació de Turisme Familiar totes les destinacions on es troben les estacions d'esquí. Ara mateix, tan sols el té Espot Esquí. En els darrers 15 anys, les estacions han invertit 270 milions. La neu atrau 2,8 milions de turistes i genera 6,7 milions de pernoctacions anuals.

LA XIFRA

6,7
milions de pernoctacions
anuals genera el turisme d'esquí al Pirineu, segons dades de Turisme de la Generalitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona
economia

Creix un 6,8% la compravenda d’habitatges al febrer

barcelona

Fiscalitat de l’empresa familiar

conseller de famílies empresàries