Economia

“Amb la Ryder Cup, a Caldes ens tocaria la Grossa”

La candidatura de la Ryder Cup a Caldes pel 2022 entusiasma les institucions que la impulsen, que la comparen en importància amb els Jocs Olímpics del 1992 a Barcelona

Caldes de Malavella podria ser la seu, el 2022, del tercer esdeveniment mundial en impacte mediàtic: la Ryder Cup de golf. Les federacions estatal i catalana de golf, institucions com ara la Generalitat, la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme i els ajuntaments de Caldes de Malavella i Girona, s'han unit per presentar la candidatura del PGA Catalunya Resort de Caldes de Malavella com a seu del que és l'esdeveniment més important del món del golf.

L'alcalde de Caldes de Malavella i president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, estava ahir entusiasmat amb la possibilitat que Caldes sigui la seu de la Ryder, i va destacar ahir la importància que tindria no només per al seu municipi, sinó per al conjunt de les comarques gironines, organitzar la Ryder: “En l'àmbit televisiu el que té més impacte són els Jocs Olímpics, seguits del mundial de futbol i, després, de la Ryder Cup. És molt important per al territori, però a Caldes seria com si ens toqués la Grossa.”

“Organitzar tot el que implicarà és impensable només per al camp de golf, s'hi han d'implicar el govern de l'Estat, la Generalitat i tot el territori, i això és el que ara s'està engranant”, va manifestar.

Important per a Catalunya

El director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos, va coincidir amb Balliu en la importància de l'esdeveniment: “Després dels Jocs Olímpics és el més important que s'haurà fet mai a Catalunya, de molt”, va assegurar. Hi va afegir que el camp del PGA Catalunya Resort té unes condicions “espectaculars” per fer-hi la Ryder Cup, i que les institucions implicades ja treballen “en un dossier complet” per aspirar a ser la seu de la Ryder i que s'ha de presentar a Ryder Cup Europe abans del 30 d'abril. La decisió de quin país –i quin camp– organitzarà l'esdeveniment no es prendrà, però, fins a l'octubre del 2015.

“Representa el posicionament definitiu de la Costa Brava a escala mundial. Ja estem ben posicionats, però el fet d'aspirar a la Ryder ens situa encara més com a destinació capdavantera al món”, va valorar ahir Ramon Ramos. El director del patronat va recalcar també que, a part del suport del govern català i altres institucions, la candidatura es deuria a la iniciativa del PGA Catalunya Resort “de voler organitzar un torneig d'aquestes característiques”. Ramos va calcular que l'impacte econòmic que tindria a les comarques gironines seria “molt superior” als 22 milions.

Fer més tornejos

Un dels requisits dels organitzadors de la Ryder és que abans del 2022 es vagin organitzant a Caldes diferents tornejos de prestigi internacional. En aquest sentit, fa poc hi va tenir lloc l'obert d'Espanya, i ara les institucions que preparen el dossier per a la candidatura ja treballen per veure quins altres esdeveniments de golf hi poden organitzar per anar agafant més rodatge. Pel que fa a inversions prèvies, encara no s'ha quantificat què caldrà dur a terme.

LA FRASE

Després dels Jocs de Barcelona, seria el més important que s'ha fet a Catalunya, de molt
Ramon Ramos
director del patronat de turisme Costa Brava girona

LA XIFRA

500
milions
de persones és l'audiència diària que es calcula que té la Ryder Cup a la televisió, en 183 països.
Les claus

La unitat i la força de totes les institucions, cabdal per al projecte

Nuri Forns

Aquest és el tercer cop que s'intenta portar la Ryder Cup a Caldes de Malavella. És el primer, però, que s'hi impliquen tantes institucions, i que hi aposten tan fort. “Anem tots plegats. En equip. Hi ha una gran competència, però estem disposats a jugar-nos-la”, va dir ahir Ramon Ramos. I ja es posen a treballar a fons en el dossier que presentaran perquè la candidatura gironina i catalana sigui imbatible. Al dossier que s'ha de presentar, segons va avançar Ramos, hi ha d'haver “de tot”, des de l'estat de les carretes i els accessos fins a la seguretat i l'oferta comercial i turística de la zona. “Ho estem preparant tot en l'àmbit de govern, patronat i ajuntaments, fins i tot el de Girona, per fer-lo tan potent com es pugui”, va dir el director del patronat. L'oferta comercial i hotelera no preocupa gaire: “A les comarques gironines tenim 120.000 llits, i tenim Lloret, de gran capacitat hotelera, a vint minuts de Caldes”, va remarcar. Tot plegat, una feina que hauria de fer possible un esdeveniment que confien que es tradueixi “en el que vol tothom: llocs de treball i feina”, remarca Salvador Balliu. Oficialment serà Barcelona que presenta la candidatura (ha de ser una ciutat), i competirà amb Àustria, Alemanya, Itàlia, Portugal i Turquia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA