Empreses

Torrons Vicens se centrarà en l'exportació a Europa

La firma d'Agramunt, que preveu augmentar la facturació un 10% enguany, obrirà botigues a França, Bèlgica i Alemanya el 2015

Torrons Vicens ha iniciat un pla per potenciar les exportacions bàsicament destinades a l'Europa central. L'empresa d'Agramunt (Urgell) preveu obrir botigues a Alemanya, França i Bèlgica durant el 2015. “L'objectiu és passar del 20 al 40% de la facturació destinada a les vendes a l'exterior en poc temps”, explica Àngel Velasco, propietari de l'empresa agramuntina que unes arrels que es remunten a l'any 1775.

Amb aquests nous establiments s'arribarà a la quarantena de punts de venda -el 50% franquícies- repartits per Catalunya, Perpinyà, Moscou, Dubai, Madrid, Màlaga, Marbella i Palma, entre altres ciutats. El propietari de l'empresa explica: “Amb les obertures en indrets turístics ja venem el 35% de la facturació fora de les dates nadalenques.”

Amb la qualitat, la tradició i la innovació com a base, Torrons Vicens disposa d'una plantilla de 180 persones en plena temporada i de 120 en els mesos de
menys activitat. La facturació va ser de 14,5 milions d'euros en l'exercici passat, una xifra que l'empresa preveu tancar amb un percentatge del 10% d'increment enguany. Una de les darreres novetats de la firma urgellenca és el torró de gintònic, que ha estat possible gràcies a l'experiència de la firma torronaire i a l'alta gastronomia del xef Albert Adrià.

Torrons Vicens invertirà mig milió d'euros en l'ampliació de les instal·lacions de xocolates Jolonch, adquirida fa poc i també situada a Agramunt. “L'objectiu és adequar abans del maig un espai amb capacitat per a 500 persones, sobretot gent gran i estudiants, per degustar xocolata desfeta i gaudir del museu de la xocolata a la pedra”, diu Velasco.

Facturació

14,5 M€

Treballadors

180

Any de fundació

1775

Torrons Vicens es consolida com una firma exportadora, i té l'objectiu de situar aquests dolços als principals països europeus. La família Velasco va adquirir la firma el 2000.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA