Economia

Detingudes 75 persones a València acusades de frau a la Seguretat Social

Els agents han desarticulat un entramat de vuit empreses fictícies del sector de la construcció creades per simular contractes i obtenir subsidis i permisos

Els investigadors estimen que la quantitat total defraudada ascendiria a 400.000 euros

La Guàrdia Civil i la policia espanyola han desarticulat a la demarcació de València un entramat empresarial fictici dedicat a defraudar a la Seguretat Social, segons que han informat aquest dimarts fonts dels dos cossos. En el marc d'aquesta operació han estat detingudes 75 persones i se n'ha imputat 80 més relacionades amb contractes de treball falsos i altes irregulars encaminats a obtenir, de manera fraudulenta, subsidis per atur i permisos de residència així com a realitzar estafes mitjançant compres a crèdit. Les investigacions han permès arribar a vuit empreses fictícies que suposadament es dedicaven al sector de la construcció.

Segons la informació facilitada, els agents varen determinar que els empresaris, de vegades a través d'intermediaris, captaven principalment ciutadans estrangers en precària situació econòmica. Els empresaris oferien contractes de treball que no emparaven una relació laboral real, així com l'alta a la Seguretat Social a canvi de diferents quantitats de diners.

Aquests mètodes eren utilitzats pels presumptes treballadors per accedir a prestacions o subsidis per atur, sol·licitar la renovació dels seus permisos de residència, tenir accés al sistema de Seguretat Social o complir amb el període de carència necessari per a altres prestacions com jubilació o maternitat.

Les detencions s'han practicat a la ciutat de València i a municipis com Torrent, Aldaia i Alcàsser (Horta) Sagunt (Camp de Morvedre), Ontinyent (Vall d'Albaida), Alzira, Carcaixent (Ribera Alta), Cullera, Sueca (Ribera Baixa), Pobla de Vallbona (Camp de Túria) i a la Vila Joiosa (Marina Baixa).

Els detinguts tenen diferent implicació amb els fets i se'ls acusa de falsedat documental, estafa, defraudació a la Seguretat Social i pertinença a organització criminal. Els investigadors estimen que la quantitat total defraudada ascendiria a 400.000 euros.

En el marc d'aquesta operació també s'ha produït la imputació d'altres 80 persones relacionades amb els fets, de manera que la suma total ascendeix a 155 persones implicades en aquests delictes.

Aquestes persones, dones i homes entre els 24 i 55 anys d'edat, són majoritàriament d'origen armeni, havent-hi també letons, estonians, búlgars, peruans i espanyols, han informat les mateixes fonts. Les diligències han estat lliurades al Jutjat d'Instrucció número 2 de Torrent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona
GIRONA

Gelati Dino preveu obrir sis punts de venda més a curt i mitjà termini

GIRONA