Economia

Pla de 25 milions per promoure la biomassa al país

Ho anuncia el conseller d'Agricultura a Llanars

Visita també els cultivadors de fesols de Santa Pau

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta, va anunciar ahir a Llanars un pla en el qual participen diversos departaments de la Generalitat que preveu una inversió de 25 milions d'euros en la promoció de la biomassa als espais forestals del país. Ho va avançar en la Jornada Forestal de Sant Francesc, organitzada pel Centre de la Propietat Forestal de Catalunya, que es va fer a Llanars. El conseller va poder saber de primera mà els resultats del projecte pilot per a la recuperació de pastures i la producció de biomassa forestal que s'està duent a terme a la vall de Camprodon amb la implicació dels agents privats i públics. Ciuraneta va remarcar la importància d'haver aconseguit una bona gestió dels boscos de la vall amb la producció de biomassa i amb la introducció de ramats als espais forestals. També va insistir en la importància de la col·laboració entre l'administració i els privats per consolidar la implantació de la biomassa.

El conseller es va desplaçar després a Santa Pau i Olot. En el primer d'aquests municipis es va reunir amb els representants de l'Associació de Cultivadors de Fesols, per intercanviar impressions arran de la flamant aprovació d'una denominació d'origen per a aquests famosos llegums. El conseller va voler treure importància al fet que no tots els cultivadors han entrat a formar part de la denominació. Segons ell, aquesta marca permetrà certificar els fesols de Santa Pau autèntics i fer front així a la competència deslleial que hi havia fins ara. En aquest sentit, Ciuraneta va dir que, quan constatin el reconeixement del mercat, tots els productors voldran formar part de la denominació d'origen. A Olot va voler conèixer de primera mà els placers de la plaça Mercat, molts dels quals són a la vegada productors. El conseller va lloar la bona col·laboració que hi ha hagut entre una gran superfície i ells per tirar endavant la construcció del nou edifici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona
economia

Creix un 6,8% la compravenda d’habitatges al febrer

barcelona

Fiscalitat de l’empresa familiar

conseller de famílies empresàries