Economia

L'atur torna a presentar xifres negatives a l'Alcoià-Comtat

Ha presentat de nou dades negatives al mes de novembre després que 43 persones més hagen passat a augmentar els llistats del Servef fent que la xifra global se situe ara en els 14.397 desempleats

La desocupació ha baixat en municipis com Alcoi amb 49 persones menys, darrere se situa Castalla amb 31 aturats i a Beniarres amb 7 menys. Per contra, hi ha hagut un augment de la desocupació en poblacions com Ibi amb 73 més, Concentaina amb 36 persones més inscrites a la desocupació i Tibi amb un augment d'11 persones aturades.

A Banyeres de Mariola, l'atur sols s'ha reduït en dos persones. Al període indicat s'ha produït un augment de la desocupació femenina en 98 persones, mentre que la taxa de la desocupació masculina s'ha reduït en 55.

La taxa de desocupació masculina se situa ara en 5.766 persones i la femenina amb un total de 8.631.

Per al sindicat UGT, les dades publicades pel Servei Públic d'Ocupació (Servef) indiquen que «l'atur ha empitjorat lleument, derivat de la naturalesa de les ocupacions que s'estan creant, quan són, bàsicament, temporals i a temps parcial involuntari. Amb aquests resultats és impossible afirmar que s'estiga eixint de la crisi en un país on hi ha prop de cinc milions d'aturats, menys ocupats i molta més precarietat».

Vistes les dades, «la nova estratègia del govern que sorgisca de les Eleccions Generals del 20 de desembre ha d'afrontar un triple repte per als propers anys, tal com induir un creixement més equilibrat, sostenible i integrador, generar més i millor ocupació, de qualitat i amb drets, i elevar el benestar i la qualitat de vida de tots, amb especial atenció a la correcció de les desigualtats de tot tipus i la superació de les borses de pobresa que la crisi i les polítiques aplicades han fer augmentar».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona
economia

Creix un 6,8% la compravenda d’habitatges al febrer

barcelona

Fiscalitat de l’empresa familiar

conseller de famílies empresàries