Economia

El ple de Salou rebutja la consulta sobre BCN World

La moció s'aprova amb els vots de CiU-FUPS, el PSC, C's i el PP, l'abstenció d'ERC i el vot en contra de Guanyem

Salou veu en la consulta una excusa per no fer el projecte

L'Ajuntament de Salou va aprovar en el ple extraordinari d'ahir una moció presentada per l'equip de govern (CiU-FUPS i el PSC) per rebutjar una possible consulta per decidir el futur del centre turístic integrat, conegut fins ara com BCN World. La moció va obtenir el suport de 18 dels 21 regidors i va ser aprovada amb els vots de CiU-FUPS, el PSC, C's i el PP, l'abstenció d'ERC i el vot en contra de Guanyem Salou. Amb l'aprovació de la moció, l'Ajuntament demana que s'acceleri la tramitació del pla director urbanístic (PDU) del CRT i sol·licita la convocatòria “urgent” del Consorci del CRT, requerint la presència del conseller d'Economia, Oriol Junqueras.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, va qualificar d'“innecessària” la consulta i va afirmar que la consulta plantejada a tot l'àmbit català és una “excusa” per retardar els tràmits, perquè ERC, al govern, i la CUP “no estan a favor d'aquest projecte”. L'acord també preveu en un punt que, en cas que el govern impulsi la consulta, aquesta “se circumscrigui exclusivament a Salou i a Vila-seca”. A més, l'alcalde va anunciar que, si prosperés una consulta d'àmbit català, es reservaria el dret “legítim” de convocar una consulta pròpia als ciutadans de Salou. Granados va instar el govern català a “començar a fer la feina” que el Parlament li va encarregar, això és, l'aprovació del pla director. L'alcalde també va negar que els inversors Hard Rock, Melco i el Grup Peralada s'hagin retirat del projecte.

Ampli consens

El regidor de CiU Benet Presas va destacar que, de complexos turístics integrals de Hard Rock, “no n'hi ha cap a Europa, tan sols en tenen en funcionament a l'Àsia i als Estats Units”. Toni Brull (PSC) –soci de govern– va demanar “celeritat” en l'aprovació del pla director per donar seguretat als inversors. La portaveu de C's, Marta Cortés, va agrair al govern local que hagués acceptat les aportacions del seu grup i Mario García (PP) va preguntar: “Es va fer alguna consulta per Ferrari Land?” En canvi, ERC i Guanyem Salou van comparar el projecte amb el model de casinos de Las Vegas i el van criticar, ja que el consideren “massa basat en el joc”. L'alcalde va respondre que el joc representa “una qüestió molt petita”.

Hard Rock

Un dels inversors, Hard Rock International (HRI), va recordar, a través d'un comunicat, que la Generalitat s'havia compromès en la darrera reunió mantinguda amb la companyia a trobar una solució ràpida “que dissipés la incertesa que pogués envoltar el projecte”. HRI recorda que la inversió prevista amb Melco suposarà més de 2.500 milions i la creació de més de 10.000 llocs de treball. L'empresa també assegura que el projecte és compatible amb el model de turisme familiar de PortAventura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia