Economia

Empreses

Can Duran reneix gurmet

L'empresa de Seva inverteix 5 milions d'euros per ampliar les instal·lacions fins als 9.500 m² però projecta obres per arribar als 22.000 m² i augmentar la capacitat de producció

Preveu tancar el 2016 facturant 18 milions d'euros

Després de ressituar-se en el mercat en els últims anys, Can Duran reneix en botigues i lineals dels supermercats amb un producte i una imatge de més qualitat, ajudada en gran part per la seva gamma Exentis –sense al·lergens, no contenen lactosa, gluten, sulfits, soja, colorants, glutamat ni proteïnes de llet–, que no fa més que créixer i ja representa una tercera part del negoci. Adquirida l'any 2010 per David Garcia-Gasull, antic executiu a Europastry i actual gerent de l'empresa de Seva, la companyia ha invertit 5 milions d'euros entre els exercicis del 2015 i el 2016 per ampliar les instal·lacions fins als 9.500 m² i projecta arribar als 22.000 m² en els pròxims anys. “La voluntat és preparar la planta per al seu màxim funcionament i que tot el que fem ara no s'hagi de desmuntar en el futur per no haver-ho planificat bé”, explica Garcia-Gasull. En els darrers cinc anys, la inversió acumulada haurà estat de 10 milions d'euros però el resultat també ha acompanyat les despeses i la taxa acumulada de creixement en el període haurà estat del 22%. “En els pròxims anys seguirem creixent a un ritme de dos dígits, amb un creixement mitjà de vora el 15%”, segons les seves estimacions.

Garcia-Gasull va adquirir la companyia l'any 2010 i des de llavors ha passat d'una facturació de 6,5 milions d'euros als 16,5 milions amb què es va tancar l'exercici del 2015 o els 18 milions previstos, modestament, per al tancament de l'exercici en curs. El benefici operatiu (Ebitda) l'any passat va ser d'1,9 milions, un 24% més, i el benefici net, de gairebé un milió.

Actualment, el 95% del negoci es fa a l'Estat espanyol i la gamma Exentis en representa una tercera part tot i que en un any podria arribar a pesar el 50%, segons els plans de la direcció del grup. A Alimentaria van presentar en exclusiva el llançament del nou producte Exentis Zero, el primer fuet sense cap additiu. “Ha estat un repte que ha requerit molta innovació i que costarà que es pugui repetir en un altre producte, però és la nostra tendència i el nostre posicionament més clar”, segons explica Garcia-Gasull. El fuet Exentis Zero arribarà a les botigues a mitjan juny.

De fet, la companyia és pionera en fuets i llonganisses sense els al·lergens que provoquen la majoria d'intoleràncies avui en dia i la tendència és fer els embotits el màxim de saludables i sense la necessitat d'afegir-hi tants sòlids com en la majoria de processos industrials. A més, considera que recomanacions com la de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) sobre els nitrificants marcarà la indústria càrnia i alimentària en general en el futur més immediat. “El gran canvi del segle XXI, a part del tecnològic, vindrà en l'alimentació, de quina manera les empreses preparen els productes per al consum”, considera Garcia-Gasull. “La nostra filosofia és aquesta, aplicar al màxim la tecnologia al servei del producte.”

Malgrat estar presents a Europa (Països Baixos, França o Alemanya), les exportacions continuen sent una assignatura pendent. “Estem molt centrats en fuets i llonganisses i aquest és un producte molt local, cada país té els seus tipus d'embotits”, explica Garcia-Gasull. Actualment, el negoci a l'exterior només representa el 5% del total però la voluntat és que pugui arribar fins a un terç en els pròxims anys, mantenint-se, això sí, com a “profeta a la pròpia terra”. Can Duran forma part del grup de cinc grans marques de fuet, competint amb Casa Tarradellas, Campofrío, El Pozo i Argal tot i que amb un producte més gurmet.

10
milions d'euros
és la xifra global que Can Duran ha invertit en els darrers cinc anys. Un esforç important dels nous propietaris que ha tingut, però, la seva recompensa en el creixement de facturació, que en aquests anys ha estat del 22%. Enguany la firma preveu arribar als 18 milions d'euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA