Economia

ECONOMIA

La festa de la DO Empordà reuneix el sector

Hi van assistir més d'un centenar de persones

Durant l'acte es va distingir el ‘sommelier' Agustí Ensesa i el restaurant Ca la Maria de Mollet de Peralada

Més d'un centenar de persones van assistir divendres a la Festa de la Denominació d'Origen Empordà, que va tenir lloc al jaciment arqueològic d'Empúries, una trobada anual que vol ser un acte festiu per a tot el sector. Com cada any, el sector distingeix persones i establiments que hagin destacat en la difusió dels vins empordanesos, premis que aquest any van ser per al restaurant Ca la Maria de Mollet de Peralada, que va rebre el Lledoner d'Or, i per al cofundador de l'Associació Catalana de Sommeliers, president dels Mestres Tastavins i Cellerers de Catalunya i fundador de l'Escola de Tastavins del Gironès, Agustí Ensesa, guardonat amb el Bacus Emporità.

Ca la Maria de Mollet de Peralada va ser premiat pel seu decidit suport als vins de la DO Empordà. Albert Barris, que va recollir el premi, representa la tercera generació d'una família que va obrir una botiga al públic l'any 1945, on també servien menjars. Setze anys més tard, rebien permís com a Casa de Comidas i, ara fa trenta anys, van estrenar les actuals instal·lacions. De servir només vi de Mollet, avui la seva carta ofereix una àmplia varietat de referències de cada celler de l'Alt Empordà i, des de fa un temps, de cellers del Baix Empordà.

Agustí Ensesa, recentment nomenat soci d'honor de l'Associació Catalana de Sommeliers, és tota una personalitat a la família del vi en general i a la societat gironina, en particular. Sommelier diplomat per l'Incavi, analista vitivinícola, propietari del restaurant Edelweiss i d'una xarcuteria a Girona; és també cofundador de l'Associació Catalana de Sommeliers, dels Mestres Tastavins i Cellerers de Catalunya, de la Venerable Confraria de la Bóta de Sant Ferriol de l'Empordà i fundador de l'Escola de Tastavins del Gironès; també és professor del curs de sommeliers de l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona i de la Universitat de Girona i membre del comitè de tast de la DO Empordà, entre molts altres càrrecs.

La DO Empordà agrupa una cinquantena de cellers de l'Alt i el Baix Empordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Criteria Caixa es convertirà en el primer accionista de Colonial

barcelona

Girona limitarà els grups de turistes a 25 persones i prohibirà l’ús d’altaveus

GIRONA

L’IRTA converteix les seves explotacions en laboratoris amb nova tecnologia

la tallada d’empordà

Neix una plataforma veïnal que reclama reduir el turisme a la ciutat

GIRONA
SANT PERE PESCADOR

El càmping gironí Las Dunas, premiat als ACSI Awards 2024

GIRONA

La Copa Amèrica, impuls a l’economia local

GIRONA

Les exportacions a la demarcació creixen un 87% en deu anys

GIRONA

Tesla, entre la promesa i la pràctica

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
FIGUERES

Uns 800 inscrits a la Fira TreballemGI, que ofereix més de 200 llocs de treball

FIGUERES