Economia

Cal Ros, seu d'un espai educatiu a Aiguamúrcia

L'antic hotel Mas Can Ros de Gaians estava a la venda per la Sareb des del 2008

Fa alguns mesos l'hotel rural de Cal Ros d'Aiguamúrcia apareixia com un dels immobles més cars que tenia a la venda la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb), més coneguda com a banc dolent. A partir d'ara, passarà a ser gestionat per Amalgama-7, una institució privada, concertada amb l'administració pública, que es dedica a l'atenció terapèutica i educativa a adolescents, joves i les seves famílies.

L'hotel Mas Can Ros de Gaians, una masia del segle XIV que va ser restaurada totalment el 2005, va tancar portes el 2008 i va passar a mans de la Sareb, que inicialment el va posar a la venda per 3.150.000 euros. L'immoble està situat al camí de les Ordres, que el banc dolent definia com una “excel·lent ubicació a la part alta de la plana central de l'Alt Camp, comarca amb gran desenvolupament d'activitats turístiques i comercials”. La finca és en una parcel·la de 830.115,00 metres quadrats, dels quals 3.324,25 estan construïts en dues plantes, golfes i planta semisoterrània. Disposa del restaurant i de quinze habitacions, a més d'una pista poliesportiva, piscines i un bar exterior. També té una pista de doma i un parc infantil.

L'edifici serà la seu ara d'un equipament especialitzat adreçat a nois i noies adolescents amb problemes educatius que no presenten coeficients intel·lectuals baixos, sinó tot el contrari. Són joves que tenen dificultats escolars no per raons intel·lectuals, sinó per manca de motivació, la qual cosa no afecta només el rendiment a l'escola, sinó que en molts casos també provoca una falta d'encaix familiar i social.

Els residents de Cal Ros empraran les instal·lacions per treballar en els eixos de l'escola, l'esport i la natura. Seran atesos per un equip interdisciplinari clínic, acadèmic i socioeducatiu. Montserrat Magrané és la directora d'Amalgama-7, que té com a director mèdic Jordi Royo. Tots dos tenen una àmplia experiència en el sector públic i el privat. L'equipament entrarà en funcionament de manera progressiva i està previst que generi a l'entorn d'uns setanta llocs de treball de manera directa, a més dels llocs de treball que ja està generant la primera fase de posada en funcionament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Washington dona ultimàtum de nou mesos per vendre TikTok

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA
economia

El Govern va fer retirar 1.339 anuncis d’allotjaments turístics il·legals durant el 2023

barcelona
TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat