Economia

Lagarde confia trobar una “bona solució” a la sentència del Constitucional alemany sobre les compres de deute

La presidenta del BCE diu que la decisió del tribunal està “dirigida al govern i al parlament alemanys”

La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, confia que es pugui trobar una “bona solució” a les qüestions que planteja la sentència del Tribunal Constitucional alemany del 5 de maig en què declara parcialment inconstitucionals les compres de deute públic del BCE en el marc d’un programa iniciat l’any 2015 i adverteix que el Bundesbank no podrà continuar formant-ne part si no es justifica la proporcionalitat. En una roda de premsa posterior al Consell de Govern de la institució monetària, Lagarde ha confiat que es pugui trobar una solució que “respecti la independència” del BCE i que “reconegui la primacia de la justícia europea”.

A més, Lagarde ha dit que la sentència del Constitucional alemany està “dirigida al govern i al parlament alemanys”. “El BCE està subjecte a la jurisdicció europea”, ha remarcat.

En aquest sentit, la presidenta del BCE ha insistit que la institució monetària sempre avalua la proporcionalitat de les seves decisions. “El BCE avalua regularment l’efectivitat, l’eficàcia i els costos de les seves decisions”, ha subratllat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia