Economia

Brussel·les nega que s’hagi compromès a revisar el tractat de lliure comerç amb el Japó pel tancament de la Nissan

CCOO assegura que la CE revisarà l’acord comercial amb el país nipó, després de reunir-se amb el comissari de Treball

La Comissió Europea ha negat aquest divendres que s’hagi compromès a revisar el tractat de lliure comerç amb el Japó pel tancament de les plantes catalanes de Nissan, tal com havia assegurat el secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco , després de reunir-se amb el comissari europeu de Treball i Drets Socials, Nicolas Schmit. A la trobada, concertada a les 9 del matí d’aquest divendres per discutir la situació de Nissan a Europa, també hi havia els sindicats IndustriaALL, UGT i USO. En un missatge a les xarxes, Pacheco ha valorat positivament la reunió i ha assegurat que Brussel·les s’ha compromès a revisar el tractat de lliure comerç amb el país nipó, ja que l’acord comercial “no alliberava aranzels per deslocalitzar empreses”.

A més, el secretari general de Comissions Obreres ha dit que Schmit ha promès que parlaria amb les institucions espanyoles i catalanes per trobar una solució que eviti el tancament de les fàbriques, alhora que desenvoluparia una línia de fons europeus per donar suport al projecte de Nissan a Barcelona. “Una reunió important que evidencia la mala praxi de Nissan i obre línies de treball institucionals a tots els nivells per evitar el tancament de les plantes de Nissan a Catalunya”, ha remarcat Pacheco.

Poc després, la Comissió Europea ha negat que el comissari de Treball i Drets Socials, Nicolas Schmit, s’hagi compromès a res en aquesta reunió. “L’Eurocomissari i IndustriaALL han acordat continuar en contacte per aquest cas però no s’ha arribat a cap compromís”, assegura a l’ACN una portaveu de l’executiu europeu.

Des de Brussel·les recorden que la reunió s’ha celebrat a petició IndustriaALL i que en la trobada el sindicat ha informat Schmit de la situació dels treballadors de Nissan a Barcelona.

La CE no ha confirmat si es planteja alguna de les mesures que els sindicats asseguren que es prendran.

Brussel·les desvincula el cas de Renault

La setmana passada la Comissió Europea va desvincular la marxa de Nissan de Catalunya de les ajudes públiques de França a Renault. “No crec que sigui conseqüència de les ajudes d’estat”, va afirmar la vicepresidenta de la Comissió Europea, Margrethe Vestager, preguntada per si desiguals ajudes que estan proporcionant els estats en la crisi del covid-19 ha contribuït a la decisió de Nissan.

Malgrat la petició del PSOE l’eurocomissari de Mercat Intern i Indústria, el francès Thierry Breton, no va intermediar amb Nissan abans que anunciés la seva decisió. La cap del grup socialista a l’Eurocambra Iratxe Garcia havia demanat a Breton que es posés en contacte amb el president de Nissan per aquest cas, però no ho va fer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona