Economia

Rebot de les borses

Les pujades dels últims dies de les borses (que acumulen gairebé tres setmanes de rebots) havien esgotat el potencial a curt en els principals índexs, fins i tot sota l’escenari de recuperació en V o en O, més optimista que el de la majoria d’analistes. Fins a la presa de beneficis d’aquesta setmana, això hauria disparat les alarmes dels qui, fins ara, no havien participat en el ral·li des dels mínims del març; però també havia sorprès els qui sí que apostaven per la recuperació.

Després del rebot des de mínims, la ràtio de capitalització sobre el PIB de l’índex nord-americà S&P 500 i del Nasdaq ha superat els nivells de la bombolla de les punt com. Des del punt de vista global, tenint en compte la pujada de l’índex borsari global MSCI des de finals del 2018, i del PIB nominal en dòlars, aquesta ràtio (molt seguida per l’inversor americà Warren Buffett) aconseguiria el nivell del 116%, del 1999, previ a les punt com i superaria el 114% de la bombolla, el 2007. Això últim obriria la porta al fet que les preses de beneficis a borsa començades aquesta setmana es mantinguin. No seran gaire profundes tenint en compte el suport que continuen exercint els bancs centrals i la falta d’alternatives d’inversió, però sí que això ens obliga a ser més selectius en les nostres decisions de compra i venda. La realitat és que, fins que es publiquin els resultats empresarials del segon trimestre de juliol, no hi haurà notícies corporatives rellevants i quedarem a mercè de la millora macroeconòmica, les dades de la desescalada i les decisions polítiques. En aquest últim punt, en l’Ecofin del 9 juny alguns ministres de Finances van plantejar dubtes sobre el fons de recuperació i es va aprofundir en els problemes de la grandària, la distribució o la condicionalitat que s’aplicarà. I aquest debat, d’altra banda esperable, allargarà més enllà del juliol la constitució d’aquest fons. En definitiva, aquest catalitzador ja s’ha descomptat a curt termini.

I què podem esperar de les dades macroeconòmiques? Més a curt termini, si comparem l’evolució del S&P 500 amb l’SM, veiem que l’índex ja ha descomptat un ISM manufacturer per sobre de 50 al juny i al voltant de 55 per al tercer trimestre (des de 43,1 al maig), per què millores addicionals en els indicadors avançats no suposarien tampoc un catalitzador important. Tant l’ISM com el PMI es basen en una enquesta als gestors de les empreses sobre com comparen l’activitat amb el mes anterior.

La falta d’alternatives continua deixant la Borsa com una bona opció d’inversió a llarg termini, però quedaria amb menor potencial a curt termini. Així, continuem recomanant un posicionament mixt entre defensius i cíclics i valor i creixement, però rebaixem algun cíclic que ho ha fet millor en el rebot (actuacions) per pujar en uns altres que tenen més potencial de millora del negoci i sostenibilitat en els dividends (assegurances). Que s’incrementin les correccions i que es consolidi una recuperació en V o en O com esperem determinarà un canvi a un biaix més cíclic en les nostres recomanacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’Incavi invertirà 7 milions d’euros fins el 2030 per adaptar la viticultura al canvi climàtic

Reus
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida