Economia

Brussel·les demana als estats destinar 22.000 milions a ocupació per a joves i ampliar la Garantia Juvenil fins als 29 anys

La CE alerta de la desprotecció social dels joves que “sovint treballen en economia informal o no estàndard”

La Comissió Europea proposa als estats destinar “almenys” 22.000 milions d’euros de fons europeus a ocupació per a joves per evitar “una nova crisi” en ocupació juvenil com a conseqüència de l’impacte de la pandèmia de covid-19.

En la seva recomanació per afavorir l’ocupació entre els joves, l’executiu europeu planteja ampliar el programa Garantia Juvenil, que té l’objectiu de facilitar la formació i l’ocupació entre els joves, fins als 29 anys.

La majoria d’estats ja havien ampliat la franja d’edat de les persones que es podien acollir al programa, però l’edat oficial aprovada el 2013 per la Unió Europea seguia sent 25 anys. A Catalunya, per exemple, la Garantia Juvenil ja era fins a menors de 30 anys.

El document proposat per la Comissió també alerta de la desprotecció social dels joves que encara no han trobat una primera feina o que “sovint treballen en economia informal o no estàndard”.

També avisa que els sectors en què generalment treballen més joves, per exemple el turisme, són els més afectats per la pandèmia.

Amb un atur juvenil del 15,4% a l’abril -set punts superior al general-, la proposta de la Comissió vol evitar que la xifra s’enfili a nivells com els registrats durant els anys posteriors a la crisi financera.

El pic va ser el 2013, any en què l’atur juvenil va arribar al 24,4%. Estats com Grècia i Espanya segueixen registrant xifres semblants a aquesta en atur juvenil en l’actualitat.

Pel que fa al “reforç” del programa de Garantia Juvenil, l’executiu europeu també proposa fer-lo “més inclusiu”, especialment pel que fa a col·lectius vulnerables, i “reforçar la dimensió de gènere”. També proposa “vincular” les formacions a les necessitats de les empreses i potenciar les que fan referència a la transició verda i digital.

Dels “almenys” 22.000 milions d’euros de fons europeus que la Comissió demana als estats que destinin a ocupació juvenil, l’executiu europeu planteja que els fons vagin a parar a ajudes i préstecs a joves per impulsar els seus negocis, a pimes perquè contractin aprenents, a formar joves en habilitats que demana el mercat laboral o a incrementar la capacitat dels serveis públics d’ocupació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

La 7a Fira de l’Ocupació del Bages torna amb 24 empreses i més de 200 ofertes de feina

MANRESA
economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS