Economia

L’IPC a Catalunya cau dues dècimes el juliol i se situa en el -0,8%

Des que va esclatar la crisi de la covid-19, Catalunya acumula quatre mesos consecutius en deflació

Al conjunt de l’Estat, l’Índex de Preus al Consum cau tres dècimes, fins al -0,6%

La taxa anual de l’Índex de Preus al Consum (IPC) a Catalunya va caure dues dècimes durant el mes de juliol, situant-se en el -0,8% interanual, segons les últimes dades publicades aquest dijous per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

El descens ve marcat per l’evolució en el preu dels combustibles i l’habitatge (inclou els subministraments), que el juliol va registrar variacions del -5,1% i el -3,8%, respectivament.

On més es va incrementar l’import dels productes va ser l’alimentació (+2,3%), l’educació (+1,1%) i la moda i el calçat (+1,1%).

Des que va esclatar la crisi de la covid-19, Catalunya acumula quatre mesos consecutius en deflació. Al conjunt de l’Estat, l’IPC va caure tres dècimes el juliol, situant-se en el -0,6%.

A la demarcació de Barcelona, l’índex va caure tres dècimes al juliol, situant la variació interanual dels preus en el -0,7%. El descens d’aquest últim mes ve marcat per l’evolució en l’import dels combustibles (-5%) i els subministraments de la llar (-3,1%).

Durant el setè mes de l’any, també es van registrar importants baixades de preu a la capital catalana en sector com l’oci i la cultura (-1,5%), les comunicacions (-1,3%) i la sanitat (-0,9%). Per altra banda, l’IPC es va incrementar en els productes alimentaris (+2,3%), la moda (+1,2%) i l’ensenyament (+1,1%).

L’Índex de Preus al Consum (IPC) a la demarcació de Girona va caure una dècima al juliol, situant la variació interanual dels preus en el -1,1%.

En aquest cas, el descens d’aquest últim mes ve marcat per l’evolució en l’import dels subministraments de la llar (-6,1%) i els combustibles (-5,1%). També es van registrar importants baixades de preu en sector com les comunicacions (-1,4%) i l’hostaleria (-0,4%).

Per altra banda, l’IPC va registrar importants creixements en sector sanitari (+2%), l’alimentació (+1,9%), l’ensenyament (+1,3%).

Per la seva part, a la demarcació de Lleida l’IPC va caure dues dècimes al juliol, situant la variació interanual dels preus en el -0,8%. El descens d’aquest últim mes ve marcat per l’evolució en l’import dels subministraments (-6,2%) i els combustibles (-4,8%).

Durant el setè mes de l’any, també es van registrar baixades de preu a Lleida en sectors com la comunicació (-1,1%) i l’oci i la cultura (-0,8%). Per altra banda, l’IPC va registrar importants creixements en l’alimentació (+2,8%), les begudes alcohòliques i el tabac (+1%) i els mobles i articles per la llar (+0,9%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia