Economia

El saló d’emprenedors Biz busca reactivar l’economia

El certamen se celebrarà simultàniament al Saló de l’Ocupació, i tindran espais comuns per posar en contacte empreses i treballadors

Estrenen l’activitat firal presencial de l’era Covid

Reactivar l’economia i el mercat laboral i ajudar empreses i professionals a superar la crisi econòmica generada per la Covid i saber quines oportunitats de negoci amaga és un dels grans objectius del saló d’emprenedors Biz Barcelona, que de dilluns a dimecres se celebrarà a la Fira de Barcelona. Com cada any, amb el certamen també es busca posar en contacte el teixit productiu i el talent local, però en aquesta edició compta amb reforços: el Saló de l’Ocupació se celebrarà els mateixos dies i, tot i que manté el seu propi programa d’activitats, tindrà espais comuns amb la fira d’emprenedors. Amb l’entrada d’un o altre certamen, que és gratuïta prèvia inscripció, es podrà accedir a tots dos salons.

Biz Barcelona i el Saló de l’Ocupació estrenen l’activitat firal de l’era Covid a la capital catalana. És, de fet, el primer esdeveniment firal en format híbrid de tot l’Estat. Se celebrarà sota estrictes mesures de seguretat i amb un format mixt: hi haurà activitats presencials però també es podran seguir online nombroses ponències i sessions. Per adaptar-se als nous temps, s’han habilitat eines per interactuar a distància –en directe– amb els ponents o posar en contacte visitants i determinades entitats del saló a través de xats i videotrucades. Per al primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, es tracta de “fer servir totes les eines i recursos per reduir l’impacte de la crisi i contribuir a la reactivació de l’economia de la ciutat”.

Malgrat l’opció en línia, el director de Negoci Propi de Fira de Barcelona, Salvador Tasqué, va voler deixar clar ahir sobre el Biz: “No és un saló amb 50 o 100 persones presents i una gran audiència digital, sinó a l’inrevés, ja que esperem una gran afluència física, limitada per l’aforament, i complementada digitalment.” De fet, va avançar que la majoria de les acreditacions estan sent per al format presencial, “cosa que demostra les ganes de la gent de trobar-se en un espai físic”. I és que, com va destacar el director general de la fira, Constantí Serrallonga, tot i que la institució ha adaptat alguns dels seus esdeveniments al format digital i el balanç ha estat positiu, el valor afegit d’una fira física és “insubstituïble”.

Com seran les pimes de l’era post-Covid, a càrrec de Josep González, president de la patronal Pimec, o Del negoci tradicional a l’empresa 2.0 són algunes de les conferències que es podran seguir. Simon Dolan, president de la Global Future Work Foundation, parlarà del futur del mercat laboral, i també hi haurà consells per buscar socis en mercats internacionals, trobar els models de negoci més sostenibles o ajudar a fer créixer o consolidar una start-up.

Com que la pandèmia ha obligat les empreses i persones a adaptar-se a una realitat molt diferent, amb noves tendències tecnològiques, socials o d’hàbits, des de dilluns i fins dimecres també es repassaran casos d’èxit impulsats per emprenedors i empresaris. Esment especial es farà als objectius de desenvolupament sostenible, que seran presentats com una excel·lent oportunitat per reactivar l’economia de forma ètica i responsable.

Nexe

En total, la doble cita promoguda per l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa i altres entitats dedicades a la promoció econòmica del territori, tindrà més de 260 activitats programades, entre conferències, tallers, sessions d’assessorament i espais de networking.

El Talent Arena serà l’àrea que farà de nexe entre el Biz Barcelona i el Saló de l’Ocupació. Està dirigit a emprenedors, start-ups, empreses, petites i mitjanes empreses i autònoms que volen ampliar el seu equip, i a persones que busquen feina o necessiten reorientar la seva carrera professional. Per facilitar que uns i altres es trobin, es faran ponències en què s’analitzaran quins perfils professionals busquen sectors diversos, com ara el món del lleure, el comerç o l’hostaleria i el turisme. També hi haurà un apartat d’activitats de networking, on diverses empreses presentaran les seves necessitats de contractació i es faran les entrevistes de feina promogudes per la fira Sí i Millor, dirigida específicament al col·lectiu de les persones amb diversitat funcional.

2
fires,
el Biz Barcelona i el Saló de l’Ocupació, sumen esforços per reactivar l’economia.
150
ponents
parlaran de temes com el futur del mercat laboral o com fer créixer el negoci.
260
activitats
hi ha programades, entre conferències, assessorament o ‘networking’.

Nova etapa amb estrictes mesures de seguretat

Biz Barcelona i el Saló de l’Ocupació estrenen el nou protocol de seguretat i prevenció de Fira de Barcelona, elaborat juntament amb la consultora especialitzada en gestió de riscos Aon i l’assessorament de l’hospital Clínic de Barcelona. Espais i sales de conferències àmplies que garanteixin el distanciament físic, intel·ligència artificial per controlar els fluxos de visitants i els aforaments, traçabilitat dels contactes dels assistents, control de temperatura als accessos i sistemes de ventilació i renovació d’aire reforçats són algunes de les mesures que s’implementaran durant la celebració de tots dos certàmens. L’aplicació del protocol serà auditat pel grup KPMG.

Per acabar, per adaptar-se al nou escenari, es combinarà el format presencial al Palau 8 de recinte de Montjuïc amb la retransmissió de conferències en streaming i sessions d’assessorament a través d’una plataforma virtual. Tots els processos d’acreditació, accés i recollida d’informació als estands seran 100 per cent digitals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona