Economia

Comertia alerta que excloure el comerç i la restauració dels ERTO suposarà la mort de la meitat d’empreses

L’associació avisa que retirar els ajuts suposa “una amenaça real” per a l’economia

Recorda que el sector representa un 18% del PIB i de l’ocupació i es podrien destruir milers de llocs de treball

L’associació Comertia ha alertat aquest divendres que excloure el comerç i la restauració de la pròrroga dels ERTO, com s’ha filtrat que proposa el govern espanyol, comportaria “la mort de com a mínim el 50% de les empreses i la destrucció de milers de llocs de treball abans d’acabar l’any”.

En un comunicat, Comertia avisa que protegir només hotels, aviació, creuers i teatres suposa un “escac i mat” per al comerç i la restauració. L’entitat recorda que el sector representa un 18% del PIB i l’ocupació. És per això que adverteix que “la pèrdua d’aquest teixit empresarial suposa una amenaça real per a l’economia”.

Un 88% dels associats a Comertia van tancar amb la pandèmia, assumint costos estructurals i zero ingressos. Ara ingressen entre un 30-40% menys que l’any passat.


“S’ha d’ajudar a les empreses que s’han vist afectades per la pandèmia i que ho necessitin, independentment del sector d’activitat al que corresponguin”, defensa l’associació. Comertia recorda que la majoria d’empreses de comerç i restauració estan endeutades i subsisteixen gràcies als ajuts de protecció i crèdits ICO, de manera que sense els ERTO acabarien “abocats directament al concurs de creditors”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia