Economia

Fires

Buscant un baló d’oxigen

urgència ·

El saló Bizbarcelona s’omple d’emprenedors que necessiten reformular el seu negoci per sobreviure a l’era post-Covid

També tenen molta demanda les conferències i estands que parlen d’oportunitats laborals

Amb llàgrimes als ulls, en Martí explica que fa 23 anys que va muntar l’empresa de disseny gràfic que dirigeix i que, malauradament, ara s’aguanta per un fil. “Hem passat moltes crisis, però cap com aquesta; em temo que no la superarem, perquè les empreses estan totalment parades i la primera cosa que retallen és el pressupost de màrqueting”, lamenta. Té 60 anys i ha vingut al saló d’emprenedors Bizbarcelona per buscar idees i contactes que l’ajudin a reflotar el negoci, i, aprofitant que en aquesta edició la fira comparteix dies i espai amb el Saló de l’Ocupació, està fent cua en un estand que informa de diverses ofertes laborals. “No sé ben bé què busco, però sí que sé que, si no aconsegueixo reactivar la meva empresa, hauré de tancar-la i trobar una altra feina”, lamenta.

En un moment vital i amb unes necessitats professionals molt diferents es troben Sergi Tella i Xavier Edwards, de 27 anys. Són amics, volen emprendre i són conscients que els falten eines. Tella vol ajudar altres emprenedors a viure dels seus negocis. Ja té el pla d’empresa i de màrqueting de la seva companyia i també el primer client. Edwards vol desenvolupar una aplicació mòbil per connectar seguidors de diferents esports. “Venim a aquesta fira per aprendre a emprendre; ens interessa molt conèixer altres propostes i, sobretot, saber quines acceleradores i programes ens poden ajudar en temes com ara l’àrea legal i la recerca de socis”, expliquen.

“Si busqueu partners, anuncieu-ho a les xarxes socials; heu de comunicar de manera clara qui sou, què feu, què busqueu i per què”, és un dels consells que tots aquests emprenedors van rebre el primer dia del Bizbarcelona a través de Marc Prat, tècnic de la Cambra de Comerç de Barcelona. En total, fins demà hi ha programades 260 activitats, entre conferències, sessions d’assessorament i networking.

Ànims i opcions

Joe Woodward feia cua ahir al matí per assistir a la xerrada Intel·ligència emocional per seguir venent en temps de crisi, una de les més concorregudes. “Vinc per animar-me i veure quines opcions tinc”, explicava el director de Delicious English, una escola d’anglès que ensenya idiomes tot cuinant. Està fent algun curs a distància, però la gràcia de la seva proposta és compartir espai i fogons i, tot i que ja està programant cursos presencials, la gent no els contracta perquè “encara hi ha massa por”. És per això que aquest any Woodward ha vingut al Biz, no només per fer contactes i donar-se a conèixer, sinó per buscar eines que l’ajudin a adaptar-se als nous temps. També és l’objectiu de Núria Mallen, de 35 anys. “Amb una companya, volem crear una empresa de formació en salut per a les empreses, però amb tot això de la Covid-19 tenim molts dubtes; no sabem si les companyies ens contractaran o tenen altres coses al cap”, indica. Per tenir pistes, Mallen acaba de tancar una cita per rebre l’assessorament dels tècnics de Barcelona Activa, un dels serveis del saló. Una mica més enllà, els responsables de personal del grup Vima Residencial feien ahir entrevistes de feina per cobrir vacants d’infermeria i fisioteràpia. És un dels sectors en què actualment hi ha més demanda de personal i és l’exemple del que reivindica aquest any el Biz: hi ha esperança.

27
anys
tenen Sergi Tella i Xavier Edwards, dos emprenedors que ahir van assistir al Bizbarcelona per trobar eines per tirar endavant els seus projectes.
260
activitats
hi ha programades fins demà, entre conferències, sessions d’assessorament i ‘networking’.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA