Economia

Asseguradores i bancs van finançar la indústria de l’armament amb milers de milions d’euros, segons un informe

El Centre Delàs d’Estudis per la Pau identifica les entitats

Asseguradores, bancs i fons d’inversions van finançar la indústria de l’armament amb milers de milions d’euros entre el 2014 i el 2019, segons un informe elaborat pel Centre Delàs d’Estudis per la Pau en col·laboració amb FETS-Finançament Ètic i Soildari, que identifica tots els grans bancs i companyies, com ara BBVA, Santander, ING, Deutsche Bank, Banc Sabadell, Bankia, Caixabank, AXA, BBVA Seguros, Santander Seguros, Allianz, Aegon, Liberty Seguros, BanSabadell Seguros, VidaCaixa, Mapfre, Línea Directa o SegurCaixa Adeslas. Els bancs van destinar-hi directament uns 12.000 milions, i les asseguradores i els fons d’inversió uns 60.000 de forma directa o a través dels bancs als que pertanyen.

Entre BBVA, Santader i Sociedad de Participaciones Industriales han finançat el 89% del total. Indra i Maxam són dues de les grans empreses beneficiàries.

Segons l’informe, els bancs haurien finançat uns 12.000 MEUR, les asseguradores uns 30.000, i els plans de pensions uns altres 30.000 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia