Economia

El Suprem dona la raó als ‘riders’ i conclou que la seva relació amb Glovo és laboral

L’alt tribunal dictamina que l’empresa “no és una mera intermediària” i que és qui fixa les “condicions essencials”

La sentència assenyala que els missatgers no disposen d’una organització empresarial “pròpia i autònoma”

El Tribunal Suprem (TS) espanyol ha donat la raó als repartidors de Glovo i ha confirmat l’existència d’una relació laboral d’aquests treballadors amb l’empresa. És la primera sentència de l’alt tribunal sobre la relació entre els anomenats riders i les plataformes de lliurament a domicili.

El Suprem explica en una nota que s’ha estimat l’argument dels missatgers, que sostenen que en la seva relació amb l’empresa “concorren les notes definidores del contracte de treball” i en particular la relació de “dependència” entre les dues parts.

En aquest sentit, el tribunal determina que Glovo “no és una mera intermediària en la contractació de serveis entre comerços i repartidors”, sinó que és una empresa que presta serveis de missatgeria i estableix unes “condicions essencials per a l’activitat”.

El Suprem assenyala que l’empresa es nodreix de repartidors que no disposen d’una organització empresarial “pròpia i autònoma” i que aquests presten els seus serveis en el marc de l’organització establerta en l’empresa.

Glovo respecta la sentència del Tribunal Suprem i demana un marc regulador “adequat”

ACN

Glovo ha assegurat aquest dimecres que respecta la sentència del Tribunal Suprem (TS) espanyol, que estableix que la relació entre els seus repartidors i la companyia és laboral i, per tant, que els també anomenats riders són falsos autònoms. La plataforma de lliurament a domicili ha demanat la concreció d’un marc regulador “adequat” per part del govern espanyol i la Unió Europea (UE).

L’empresa assenyala en un comunicat que els tribunals mantenen un debat “obert”, ja que hi ha altres sentències que validen el model, com la darrera del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) i altres a l’Estat. Glovo insisteix que “sempre” ha defensat acordar aquest marc regulador i afegeix que les resolucions judicials “versen sobre situacions concretes d’un model en constant evolució”.

D’altra banda, la companyia ha reclamat que la regulació sigui promoguda “en base al diàleg entre tots els actors interessats”. “La companyia vol ser part activa de la solució, mantenint una posició oberta i de consens amb les associacions, agents socials i el ministeri per ser part de la solució i no del problema”, subratlla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia