Economia

Una nova estocada al sector econòmic

Empreses de serveis, com ara bars i restaurants, gimnasos i alguns comerços tornen a veure afectat el seu negoci

El toc de queda ha suposat un nou cop per al sector dels serveis gironí. Les empreses dedicades a la restauració que encara aguantaven servint menjar per emportar-se, però també aquelles dedicades a altres serveis, com per exemple gimnasos o comerços de 24 hores, han vist com les noves restriccions encara els collen més.

Pel que fa als responsables de bars i restaurants, estan “molt empipats” amb les mesures que pren el govern, “perquè això que fa no té cap sentit”. Van ser els primers a qui la Generalitat va obligar a tancar durant quinze dies per intentar combatre la transmissió de la Covid-19. I per aconseguir que els deixessin obrir, encara que fos unes hores, el sector reclamava, entre altres mesures, la implantació del toc de queda com s’havia fet en altres països. “Però s’ha instaurat el toc de queda i ens deixen els bars i restaurants tancats”, assegura el president de la Federació d’Hostaleria de les comarques de Girona, Antoni Escudero, que vaticina que, “si no hi ha una injecció de diners”, hi haurà “moltes empreses que desapareixeran”.

Escudero és conscient que, fins que no hi hagi una vacuna, la transmissió de la Covid no se solucionarà, però mentrestant pensa que s’han de trobar solucions per compaginar la sanitat i l’economia. El gerent de l’Espai Gironès, Pau Jordà, assegura que el toc de queda no implica canvis en els horaris del centre comercial perquè a l’hivern les botigues tanquen a les 9 del vespre, els bars i restaurants estan tots tancats i “cinc fan menjar per emportar-se”. El que sí que en surt afectat és el cinema, que ha hagut d’avançar una hora l’última sessió. L’última hora de servei també és la que es veu afectada en molts gimnasos gironins, que ja fa mesos que tenen una davallada de clients –han hagut de limitar-ne l’aforament– i ara, a més, veuen com perden horaris d’obertura. Això, juntament amb la por que tenen molts clients, no posa la coses fàcils als centres esportius, que han fet també inversions per garantir les mesures de seguretat.

Tot i que el toc de queda no afecta directament el petit comerç, des de l’ Associació de comerciants Girona Centre Eix Comercial recorden que part dels seus associats són del sector de l’hostaleria i que, amb el toc de queda, veuen com se’ls restringeix la possibilitat de continuar servint menjar per emportar-se al vespre. “Entenem que s’han de prendre mesures, però crec que s’ha de buscar un equilibri amb l’economia”, afirma la vicepresidenta de l’associació, Mercè Ramírez de Cartagena, que hi afegeix que la crida de les autoritats a no sortir al carrer està afectant “moltíssim” aquesta última setmana els petits comerços gironins. Així, alerta que, si no hi ha una bona campanya de Nadal, molts establiments tancaran definitivament i per això demana la implicació de les administracions locals per promoure un comerç “que és segur” i evitar perdre el teixit comercial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA